Lidé, pomozte: Peruánští policisté pracují při svíčkách. Obec neplatila za elektřinu

Lidé, pomozte: Peruánští policisté pracují při svíčkách. Obec neplatila za elektřinu

Foto: hecke06 / Depositphotos

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Policie v peruánském městě Usquil je již měsíc bez elektrického proudu a obává se snížení bezpečnosti místních obyvatel. Velitel policejní stanice žádá občany, aby pomohli tento problém řešit. Ministerstvo vnitra zatím na apely velitele nezareagovalo, místní ombudsman vyzval k obnovení dodávky.

Policisté v peruánském městě Usquil v provincii Otuzco, asi 120 km od pobřežního města Trujillo, mají již od 17. října problémy s dodávkou elektřiny, kvůli čemuž nemohou plně vykonávat svou práci a registrovat stížnosti občanů. Velitel policejní stanice vyzývá občany, aby podpořili jejich snahu o řešení tohoto problému a vyzval obec, která je vlastníkem areálu, aby se postarala o obnovu dodávky elektřiny. Zatím obdržel jen velmi málo reakcí na své žádosti, informovaly zpravodajské online noviny Infobae.com, zaměřené na čtenáře španělsky mluvících obyvatel jižní Ameriky a USA.

Ministerstvo vnitra je s neobvyklým případem taktéž obeznámeno, ale ještě nepřijalo žádné opatření. Úřad ombudsmana požádal o obnovení elektřiny co nejdříve.

Nedostatek elektřiny na policejní stanici znamená, že „policisté jsou vystaveni nejistotě a riziku trestné činnosti, která by mohla být nahlášena. Velitel stanice je nucen svítit si v kanceláři svíčkou a přenosnou baterkou. Situace je kritická, protože občané nemohou žádat o pomoc ani nahlásit trestné činy, což může mít negativní dopady na bezpečnost a ochranu veřejnosti,“ popsal nezvyklou situaci server Infobae.

Úřad ombudsmana reagoval na stížnost občana, který nemohl obdržet pomoc od místních strážců zákona, protože úřad neměl elektřinu. Ombudsman požádal o rychlé zpřístupnění služby a vyjádřil obavy z případů agrese a genderového násilí, které nemohou být v současnosti řádně registrovány. Veřejný ochránce práv také uvedl, že bude sledovat přijatá opatření v této věci, napsal server.

Tato situace je nejen nepříjemná pro policisty, kteří nemohou vykonávat svou práci, ale také ohrožuje bezpečnost a ochranu občanů. Velitel stanice se domnívá, že obec by měla nést odpovědnost za obnovu dodávky elektřiny, protože je vlastníkem areálu. Zatím však obdržel jen minimum reakcí a náprava se stále neuskutečnila.

Je důležité, aby orgány odpovědné za veřejné služby jednaly co nejrychleji a zajistily, že policisté budou mít dostatečný přístup k elektřině. Tento problém nejenže brání správnému fungování policejní stanice, ale také ohrožuje pořádek a bezpečnost v oblasti. Je zásadní, aby se tato situace řešila co nejdříve, aby policisté mohli plně vykonávat svou práci a občané měli možnost podat stížnosti a žádat o pomoc při potřebě, vyplývá ze zprávy ředitele policejní stanice.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama