Připomeňte si v našem kvízu éru 90. let s českými hity

Připomeňte si v našem kvízu éru 90. let s českými hity

Foto: TV Nova

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

V 90. letech se slaví čerstvě nabytá svoboda. Slaví se bujaře a divoce. Občané i politici se učí sžívat s novou dobou. Také se rozvíjí technologie. Společnost se všeobecně raduje.

Helena Vondráčková je hudební stálicí na českém hudebním poli. V devadesátých letech se proslavila s následujícími hity. Skladbu „Sladké mámení“ znáte z báječného filmu „S tebou mě baví svět“, „Lásko má já stůňu z muzikálu „Karlštejn“. Hity jako „Miluju a maluju“ nebo „Já půjdu dál“ excelovala svou osobitou interpretací. „Slunce“ a „Slza z tváře padá“ také patří do této éry.

Od dětství hrála na klavír a zpívala. Vyhrála pěveckou soutěž Hledáme nové talenty. Se svým muzikálovým projektem Helena na Brodwayi slavila úspěch. Účinkovala také v muzikálu Bídníci. Helena Vondráčková je nejen vynikající zpěvačkou, ale i tanečnicí. Soustředí se na posluchače mainstreamu. Její songy jsou o lásce, zklamání a životních osudech.

Jak jste na tom s přehledem českých hitů z 90 let si vyzkoušejte.

Kapela Žlutý pes v čele s Ondřejem Hejmou přispěla svými písněmi rozšířila českou hudební scénu 90. let. Hity jako „Harašení“, „Modrá“, „Indiánská dýmka míru“ nebo „Zůstaň klidná“ či „Psí život“ nebo „Sekáč“.

Reklama

 V éře devadesátých let tvořila i legendární kapela Olympic. Nestárnoucími hity jsou například písně „Slzy tvé mámy“, „Dávno“, „Je to tvá vina“, „Jednou“, „Ty slzy dávno vpila tráva“ či „Stejskání“.

Víte, že Michal David je pseudonym a zpěvák se jmenuje vlastním jménem Vladimír Štancl?

Další osobností je zpěvačka Jana Kratochvílová se svým krásným hlasem. Mezi oblíbené songy můžeme zařadit „ Dlouhá bílá žhnoucí kometa“ či „Publikum tvé jsem já“ nebo „Milování za svítání“ či „Jdi hned ráno“.

Tak snad jste si užili příjemné chvíle u kvízu a připomněli si divoká devadesátá léta. Skladby si můžete poslechnout či společně zazpívat. Možná jste muzikantská rodina a známé hity si i zahrajete.

Reklama
Reklama