Hity 80. a 90. let. V našem kvízu zjistíte, kolik si jich vybavíte vy. Odpovíte správně na všech 10?

Hity 80. a 90. let. V našem kvízu zjistíte, kolik si jich vybavíte vy. Odpovíte správně na všech 10?

Foto: brainpencil / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Lidé narozeni od roku 1970 vyrostli na jiných písních než starší či mladší jedinci. Ti z nás, kteří vyrostli na hitech 80. a 90. let, se již mohli setkat s písněmi v jiných jazycích. Znáte ale naše největší hity z této doby? Vrhněte se na náš kvíz a zjistěte to.

Další hity 80. a 90. let. V našem kvízu zjistíte, kolik si jich vybavíte vy

K nejvýznamnějším umělcům, kteří se starali o naše pobavení, ale také nám byli schopni něco předat, bezpochyby patřil dnes již zesnulý Karel Gott. Jeho písně jsou nezapomenutelné a můžeme je slyšet i dnes. Není ale jediným.

Další interpretkou je Hana Zagorová, jejíž písničky se někteří z nás učili i na základní škole.

Olympic jsou hudební skupinou, která byla v té době hodně oblíbená u mládeže.

Ohlédneme-li se do minulosti a zpátky do přítomnosti, zjistíme, že tito zpěváci, zpěvačky a hudební skupiny dnes již zestárli a někteří z nich nás opustili nadobro.

Ale znáte všechny texty jejich písní? Na konci tohoto článku naleznete kvíz, který podpoří vaše tvrzení, že znáte všechny hity z 80. a 90. let – nebo vás přesvědčí o opaku.

Reklama

Pojďme si společně zavzpomínat na melodie a slova hitů minulých dekád. Vzpomínáte si například na písničku Holky z naší školky od interpretů Petra Kotvalda a Stanislava Hložka? Tak jednoduchý text, a tak známá písnička. Nahráli ji společně v roce 1982 a ještě dnes má nezapomenutelnou melodii. Dnes se zpívá ve školách.

Dalším interpretem je Michal David. Ten věděl, jakými texty a takty zaujmout. Podíváme-li se na obsah jeho písní, zjistíme, že člověk nepotřebuje vymýšlet zdlouhavé a hloubkově zaměřené texty, aby se z něj stal úspěšný zpěvák. Michal David nás naučil, že stačí mít správný zápal a chtít prorazit.

Určitě vám, stejně jako nám, mozek připomíná ty největší hity 80. a 90. let. Pojďme se společně ponořit do této doby a připomeňme si i další melodie z minulých let. Přečtěte si text písně a hádejte její název. Vzpomenete si na všechny?

Nyní není nic jednoduššího než si tyto písně pustit znovu, protože vás stejně v nejbližší době určitě neopustí. Je fajn si zavzpomínat na dřívější dobu, oprostit se od shonu a uvědomit si, že stresu se nejefektivněji zbavíme, když se vrátíme o pár desítek let do minulosti.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama