Možná je to neuvěřitelné, ale i žáby dokážou výrazně ovlivnit vývoj trhu s nemovitostmi

Možná je to neuvěřitelné, ale i žáby dokážou výrazně ovlivnit vývoj trhu s nemovitostmi

Foto: ilikestudio / Shutterstock

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Rušná silnice, místo daleko v přírodě nebo zase moc blízko středu města či velmi hlasité žáby. I to mohou být důvody, proč je poptávka po nemovitostech menší, než by se na první pohled mohlo zdát.

Žáby mohou ovlivnit vývoj trhu nemovitostí

Málokdo by řekl, že právě žáby mohou být důležitým faktorem, který ovlivní výběr vaší nemovitosti. Přitom je to tak zřejmé. Nejenom v době páření, ale prakticky během celého roku jsou žáby poměrně dost hlasitými zvířaty. To nemusí být po chuti spoustě lidí. A tak se může stát, že hlasité žáby zásadně ovlivní vývoj trhu nemovitostí.

Ve francouzské vesničce o hlasitých žábách vědí své

Přes víc než 9 let trval spor mezi ochránci přírody a obyvateli vesnice Dordogne. Ti již byli natolik zoufalí, že se kvůli hluku žab chtěli nedobrovolně dokonce přestěhovat. Nejedná se přitom o problém, za který by mohly samotné žáby nebo příroda. Na vině jsou zde sousedi vesničanů Michael a Annie Pécherasovi. Ti si na zahrádce postavili rybníček. Do něj se k nelibosti sousedů postupem času přestěhovalo téměř 600 žab. V době páření je ale jejich kvákání tak nesnesitelné, že se nedá nejenom spát, ale v oblasti ani existovat. A tak se lidé vzbouřili. Soud jim dal nakonec za pravdu a žáby z oblasti musely pryč. Realitní trh byl tak v této francouzské vesničce zachráněn.

Portoriko a Havaj jsou obsazeny bezblankou koki

Jaké to je, když se ráj změní v noční můru, vědí také lidé na Havaji. Na vině je bezblanka koki. Žábu, kterou je kvůli její velikosti maximálně 5 centimetrů poměrně těžké zahlédnout, nebudete mít problém uslyšet. Rozmnožila se například na ostrově Portoriko. Zde dokáže žít na jednom hektaru až dvacet tisíc jedinců. Přes den o nich prakticky nevíme, noc se ale promění na doslova noční můru. Jejich zvuk totiž dosahuje síly až sto decibelů. Asi není žádným překvapením, že bezblanka koki je nejaktivnější právě v noci. Lidé na Havaji a v Portoriku si tak hrůzou trhají vlasy každý večer, kdy se ukládají ke spánku.

Barbadoské obyvatelstvo je zoufalé z malých žabiček

Na východní hranici Karibiku rozprostírající se ostrov Barbados je místem s nádhernou přírodou a také pořádně hlasitými žabkami. Malé žabky velikosti našeho nehtu jsou ale pěkně divoké. Z vajíček se rodí rovnou mláďata. Přeskakují tak období pulců a přímo se pouštějí do svého žabího kvákání. To se dá vydržet, pokud kváká jedna žába. Tyhle žabičky ale rády žijí ve skupině. A tak si neužijete klidnou noc, ani kdybyste si vzali špunty do uší. Hold i na Barbadosu si kvůli žábám musíte vybírat to správné místo k životu.

Tam, kde žáby dávají dobrou noc, realitní trh neprospívá

Lidé ve městech si to nedovedou představit. Zkušenosti ostatních ale mluví jasně. Hlasité žáby žijící v blízkosti obydlí dokážou výrazně ovlivnit vývoj nabídky a poptávky realitního trhu. Nikdo nechce bydlet tam, kde žáby dávají dobrou noc tak hlasitě, že se prostě a jednoduše nevyspíte.

Reklama
Zdroj článku:
Reklama