Kvíz: Česká hudební dueta, která navždy zůstala v našich myslích. Otestujte se, jak dobře znáte jejich životy

Kvíz: Česká hudební dueta, která navždy zůstala v našich myslích. Otestujte se, jak dobře znáte jejich životy

Foto: Zipacna1 / Creative commons, CC-BY-SA

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Určitě si všichni pamatujeme slavnou hudební dvojici Evu a Vaška a jejich největší hit Bílá orchidej. Toto ale není jediné hudební duo na české scéně. Vybavujete si i další? Vytvořili jsme pro vás kvíz, v němž si můžete otestovat, kolik toho víte o jednotlivých dvoučlenných skupinách.

Česká hudební dueta, která navždy zůstala v našich myslích. Otestujte se, jak dobře znáte jejich životy

Říká vám něco Čokovoko, DVA či Sestry Steinovy? Pokud ano, české hudební dvojice vám rozhodně nebudou cizí.

Řekne-li se český hudební duet, většině z nás se vybaví právě manželé Eva a Vašek. Ti začali svou kariéru původně v kapele SURF, ale postupně se z nich stalo hudební duo. V roce 1994 vydali svůj první hudební nosič s názvem Ančo, Ančo ty se nevdáš a v tom samém roce spatřilo světlo světa ještě sedm dalších hudebních nosičů. Nyní vlastní penzion s restaurací, kde pořádají koncerty pro své příznivce.

Další česká dueta jsou brněnské Čokovoko těšící zejména příznivce rapu, či Duo Červánek zaměřující se převážně na trampské písně.

A na počest úžasné zpěvačce Haně Zagorové, která nás nedávno opustila, samozřejmě musíme zmínit její duet se Štefanem Margitou. Také oni dva nás bavili a na záznamech stále ještě baví.

Mezi seniory jsou v poslední době oblíbená dueta z televizní stanice Šlágr TV, ale o těch dnes hovořit nebudeme.

Reklama

Má-li nějaká dvojice lidí dostatek nápadů, není nic lepšího než zkusit své štěstí a vydat se na cestu na vrchol. Nezáleží na věku, pohlaví, a dokonce ani na národnosti, jak nám dokázaly Martha a Tena, jejichž rodiči jsou Řekové a ony samy jsou Řekyně, ale narodily se v Jugoslávii. Řecká kultura byla jejich inspirací v nejedné písni.

Myslíte si, že tyto hudební dvojice znáte jako své boty? Víte, odkud pocházejí, co je inspirovalo k tvorbě hudby a znáte všechna důležitá data, která se pojí s těmito dvojicemi? Pokud si myslíte, že ano, sestavili jsme pro vás kvíz, ve kterém zjistíte, jak dobře znáte hudební dvojice české scény.

Doufáme, že vás kvíz bavil a něco jste se z něho přiučili. Ačkoli hudebních dvoučlenných skupin na naší scéně není mnoho (bavíme se o těch, kteří nám mají co nabídnout), určitě nemají problém naše životy obohatit o příjemné zkušenosti.

Reklama
Reklama