Skončil poté, co udělal Islandu velkou laskavost, píší ostrované o trenéru české fotbalové reprezentace

Skončil poté, co udělal Islandu velkou laskavost, píší ostrované o trenéru české fotbalové reprezentace

Foto: Tadeáš Bednarz / Creative commons, CC-BY-SA

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

„Ten tlak je nepochopitelný“: Island musel před zápasem spoléhat na to, že Česko neprohraje. Češi si vedli lépe a vyhráli 3:0, přesto ve funkci trenéra české fotbalové reprezentace mužů skončil po pěti letech Jaroslav Šilhavý, píše islandský server Iceland Monitor.

Dvaašedesátiletý Šilhavý sice včera dovedl Česko k vítězství 3:0 proti Moldavsku ve skupině E kvalifikace Eura 2024 v Olomouci, ale Česko si vítězstvím zajistilo postup do finále. Mistrovství Evropy ve fotbale označované též jako Euro 2024 bude 17. Mistrovství Evropy ve fotbale se bude konat příští rok od 14. června do 14. července v deseti německých městech.

Včera večer tým Albánie remizoval s Faerskými ostrovy bez branek, což se ukázalo jako dostatečné k vítězství ve skupině E před Českou republikou.

Island se příští rok v březnu zúčastní baráže o tři volná místa na mistrovství Evropy 2024 v mužské kopané. To se ukázalo poté, co si Česko v noci na dnešek zajistilo vítězství nad Moldavskem ve skupině E a zároveň přímý postup na evropský šampionát. Vítězství Česka tedy znamenalo, že Island získal postup do play-off Ligy národů o finále, kde budou jeho soupeři Izrael, Wales nebo Polsko, ale to bude jasnější, až dnes večer oficiálně skončí kvalifikace a až se bude losovat play-off ve čtvrtek.

Ten tlak je nepochopitelný

„Před zápasem jsem o svém rozhodnutí informoval prezidenta Fotbalové asociace Petra Fouska," řekl Šilhavý stanici BBC. „Tlak byl vždy obrovský, někdy takříkajíc nepochopitelný. Už je to dlouho, co jsem se po kvalifikaci rozhodl ustoupit. Odcházím spokojený a nelituji,“ dodal Šilhavý, napsal dnes islandský server Iceland Monitor.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama