Otestujte své znalosti o největších českých hudebních hvězdách a jejich nejslavnějších písních

Otestujte své znalosti o největších českých hudebních hvězdách a jejich nejslavnějších písních

Foto: Bright097 / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Česká hudební scéna má hned několik úspěšných zpěváků i hudebních skupin, jejichž hity si můžeme zpívat nejenom při poslechu rádia. Vyzkoušejte si, jak jste na tom se znalostí českých zpěváků a hitů.

Na Karla Gotta nelze zapomenout

Hudební hvězdou, která již není mezi námi, ale rozhodně je stále slyšet nejenom v rádiích, je zpěvák Karel Gott. Ten byl natolik úspěšný, že jeho hity znají lidé nejenom v České republice. Čeští fanoušci jej více než čtyřicetkrát ocenili v anketě Český slavík. Je také národním umělcem a držitelem Řádu Bílého lva. Mezi jeho největší hity patří například songy Jdi za štěstím, Trezor nebo C´est la vie. Za svůj život vydal hned několik desek. Téměř každá z jeho písní se stala hitem.

Na pódiu byla oblíbená i Hana Zagorová

Pokud zabrousíme alespoň trochu do historie, můžeme si připomenout i legendární zpěvačku Hanu Zagorovou. Ta v letech 1977 až 1985 dokázala získat hned devět Slavíků v řadě. Lidé si s ní zpívali například písně Můj čas, Duhová víla nebo Je naprosto nezbytné.

Vyprodané koncerty aktuálních pěveckých hvězd

Českou zpěvačkou, která je taktéž držitelkou hned několika Českých slavíků, je i Lucie Bílá.  Za svou dlouholetou kariéru vydala hned čtrnáct hudebních alb, na kterých se nachází nejeden legendární hit. Momentálně je velmi populární například zpěvačka Ewa Farna či Marek Ztracený. Oba dva mají již několik let vyprodané koncerty.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama