Fotokvíz na všeobecné znalosti: Zjistěte, jak zabodujete v tomto kvízu

Fotokvíz na všeobecné znalosti: Zjistěte, jak zabodujete v tomto kvízu

Foto: panitanphoto / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Kvíz ze všeobecných znalostí. Pro jednoho téma lehoučké jako pírko, pro jiného neskutečně obtížné. Ne každý z nás oplývá opravdu všeobecným přehledem. V každém se kumulují zkušenosti z praxe a všeobecně důležité informace ustupují do pozadí. 

Otázky z historie, umění, techniky a dalších vědních oborů jsou v dnešních kvízech sice velmi žádané, ale pro mnohé je obecná tematika velice ošemetná. Pokud budou kvízové otázky mířené pouze na základní všeobecné vědomosti, je možné, že se bude v testu dařit. Pokud ovšem prostoupí dále do lůna konkrétní problematiky, bude opravdu těžké se s otázkami poprat.

Možné otázky ve všeobecném testu

Uměli byste třeba vyjmenovat státy EU, správně pojmenovat druhy literárního díla, určit zeleninu podle obrázků nebo spočítat příklad s lineárními rovnicemi? Takové úkoly jsou opravdu těžké a ne každý se jich může zhostit s grácií. Otázky bývají z oblasti kultury, historie, umění, politiky, ekonomie, geografie, biologie a mnoha dalších vědních oborů. Na základě takových otázek bývají často studenti přijímáni na vysokoškolská studia. Všeobecný přehled hraje prim a bývá zpravidla patřičně doceněn.

Třeba rozšířit znalosti

Pokud se momentálně v kvízu příliš nedaří, je důležité nezahořknout a jít dále. Uvědomit si, že ne každý zná vše a dohnat některé všeobecné znalosti není problém – například tím, že rozšíříte svůj rádius zájmu a budete vyhledávat adekvátní informace. Poté si můžete kvíz pustit znova. Jeho skóre určitě potěší. Bude lepší než v předchozím kole.

 

Reklama
Zdroje článku:
Reklama