Kvíz: Vraťte se do školních lavic a určete správně evropská města na slepé mapě

Kvíz: Vraťte se do školních lavic a určete správně evropská města na slepé mapě

Foto: NDAB Creativity / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Evropa má nespočet krásných míst mezi něž patří nejenom hlavní města jednotlivých zemí. Dokážete s přesností určit, kde přesně na mapě se jednotlivá města nachází?

Města lze rozlišit podle počtu obyvatel i míry kriminality

Stejně jako se zalidňuje planeta, skokově roste také počet obyvatel v některých hlavních městech. S více než dvanácti miliony obyvatel je na bezkonkurenčním prvním místě Moskva. Za ní s téměř devíti miliony obyvatel zaostává Londýn. Ten je následován Berlínem, kde bydlí tři a půl milionu obyvatel. Madrid, Kyjev či Řím jsou pak městy, která se snaží Berlín marně dohnat. 

Prvenství v počtu obyvatel již známe. Věděli jste ale, jak je to v těchto městech s kriminalitou? Za vůbec nejnebezpečnější města jsou obecně brána ta ve Francii a Itálii. Největší index kriminality již delší dobu drží francouzské město Marseille. Odehrávají se zde především krádeže a kapsářství. To ale není, vzhledem k rozvinutému turismu, žádným překvapením. Pozadu s množstvím trestných činů nezůstávají ani italská města Turín nebo Neapol. I zde platí, že by si turisté měli hlídat svá zavazadla. Co totiž zůstane bez dozoru, to italští zlodějíčkové rádi ukradnou.  

Spousta měst ale zůstává, alespoň co se týče kriminality, na poměrně nízkých číslech. Bez obav se tak můžete vydat cestovat do dalších evropských měst. Za návštěvu stojí například Česku blízká Bratislava a její hrad. Opomenout nemůžeme ani Vídeň s vyhlášeným sachr dortem. A pokud se chcete vydat dál, můžete zkusit třeba královskou zemi, kde je hlavním městem Londýn. Najdete toto i další města na slepé mapě?

 

Reklama
Zdroje článku:
Reklama