Kvíz: Světové hity 70. let, to je ABBA, Queen a další. Poznáte nejen jejich hity?

Kvíz: Světové hity 70. let, to je ABBA, Queen a další. Poznáte nejen jejich hity?

Foto: Stefano Chiacchiarini '74 / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Světová hudba 70. let minulého století je plná známých zahraničních jmen. Jak moc dobře znáte zpěváky, skupiny a jejich písně? Zjistěte to v našem kvízu.

ABBA na scéně zářila 10 let

70. léta minulého století na hudební scéně bezpochyby patřila i švédské popové skupině ABBA. Ta vznikla v roce 1972 ve Stockholmu. Mezi zakládající členy patřila Agnetha Fältskogová, Björn Ulvaeus, Benny Andersson a Anni-Frid Lyngstadová. Právě první písmena křestních jmen jejích zakládajících členů daly vzniknout názvu ABBA.

Skupina sklízela úspěch prakticky po celém světě

Vůbec první skladbou, kterou tato skupina vydala, byla píseň People Need Love. Hned dva roky poté, co skupina byla založena, již dokázala vyhrát Eurovizi. V roce 1974 se tak stalo s písní Waterloo. Obrovský úspěch skupina zažívala po celém světě. Její trvání ale nebylo věčné.

10 let společného vystupování a dost

Skupina spolu dokázala vystupovat deset let. I přesto, že se snažila o nahrání nového alba, k jeho dokončení již nedošlo. Oficiálně bylo oznámeno, že je celá skupina vyčerpána. Úplně poslední vystoupení této skupiny v původním složení proběhlo v roce 1982. Jednalo se o televizní přenos pořadu Late Late Breafkast Show. Skupina pak oznámila ne svůj rozpad, ale časově neomezenou přestávku. Ta však nikdy neskončila.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama