Kvíz: Doplňte názvy největších českých hitů z 70. let. Kdo nedá správně alespoň 8 písniček z 10, měl by se stydět

Kvíz: Doplňte názvy největších českých hitů z 70. let. Kdo nedá správně alespoň 8 písniček z 10, měl by se stydět

Foto: Bojars / Creative commons, CC-BY-SA

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

70. léta byla pro českou hudební scénu velmi bohatá. Vznikly desítky hitů, které se hrají dodnes. Vzpomenete si na jejich celé názvy, nebo skončíte pouze u broukání melodie?

Karkulka se přejmenovala na Olympic

Jednou z rockových skupin, která byla velmi populární také v sedmdesátých letech, je skupina Olympic. Dodnes hrající kapela vznikla v roce 1963. Tehdy se jmenovala Karkulka. Název byl zkratkou Karlínského Kulturního Kabaretu.

Přelomová hudební skupina českého bigbeatu

Hned v začátcích svého fungování o sobě dala skupina vědět velmi povedeným albem Želva. To vyšlo v roce 1968 a je považováno za zlomovou desku českého bigbeatu. Objevily se na něm písně jako Želva, Dám zejtra zas flám nebo Jen Bůh ví.

Kapela již oslavila 60 let svého fungování

Olympic je stále hrající kapelou s velkou fanouškovskou základnou. Momentálně se skupina skládá ze čtyř členů. Bubeníka Martina Vajgla, zpěváka a kytaristy Peta Jandy, baskytaristy Milana Brouma a klávesisty Pavla Březiny. Od začátku věrným členem je tak pouze Petr Janda. Všichni ostatní do kapely přišli postupně. Kapela za léta svého působení dokázala vydat více než 20 desek. Ta poslední vyšla v loňském roce a oslavuje 60 let fungování na české scéně.

Mezi největší hity, které můžeme dodnes slýchat nejen v rádiu, patří Osmý den, Dej mi víc své lásky, Snad jsem to zavinil já, Jednou nebo Okno mé lásky. Skupina, která letos slaví 60 let na české scéně, stále aktivně koncertuje. Jeden z velkých koncertů chystá v prosinci roku 2023 v O2 Aréně.  

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama