Bavorská vesnice na pobřeží Pacifiku nabízí Oktoberfest nepřetržitě

Bavorská vesnice na pobřeží Pacifiku nabízí Oktoberfest nepřetržitě

Foto: Oleg Mayorov / Shutterstock

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Vesnice s bavorskou tematiku v americkém státě Washington nabízí spoustu kýčovitého kouzla. Toto pojetí typického Německa s kulisou pohoří Cascade Mountains představuje nečekanou oázu evropských horských chat, mužů oblečených v kožených tzv. lederhosen a polkových představení.

Nikoho zřejmě nepřekvapí, že se zde koná také jeden z nejznámějších a nejnavštěvovanějších Oktoberfestů v zemi, i když v posledních letech se zaměřuje méně na pivo a více na rodiny. 

Leavenworth na severozápadě USA neoslavuje a nepřipomíná pouze cizí kulturu, ale je také útočištěm pro milovníky přírody, protože je vynikající základnou pro pěší turistiku, lyžování a plavbu na lodi v Cascade Mountains a jejich bujném podhůří. Je sídlem několika svérázných podniků, z nichž mnohé - ale ne všechny - se drží bavorského tématu.

„Abyste se do evropské atmosféry ponořili co nejvíce a návštěvu Leavenworthu si užili co nejvíce, následujte tradice starosvětského Bavorska,“ zve příchozí turisty cestovatelský portál Travel and Leisure.com.

Louskáčky na ořechy mají své muzeum

Louskání ořechů začalo na německém venkově jako podomácké řemeslo. Leavenworthské Muzeum louskáčků vzdává hold této staleté tradici více než 7 000 svéráznými a historickými artefakty - což je podle muzea „pravděpodobně největší sbírka nástrojů na otevírání ořechů na světě". Některé z exemplářů ze sbírky pocházejí údajně z římských dob, jJiné jsou novější a jsou ceněny spíše pro svou uměleckou hodnotu.

Reklama

Icicle Village Resort

Leavenworth má dokonce vlastní minigolfové hřiště s bavorskou tématikou v Icicle Village, resortu obklopeném přírodou v pěší vzdálenosti od centra města. Kromě hřiště vhodného pro děti - s tematickými budovami, vodopády a dokonce i malým vodním kolem - má vesnice také alpské lázně a restauraci, kde se vaří bavorské speciality. Představte si měkké preclíky, vaječné závitky, jäegerschnitzel, klobásy a jablečný závin (který je ovšem ale pravděpodobně rakouský).

Německá restaurace Andreas Keller

Američanovi se může zdát, že Oktoberfest je v této tradiční německé restauraci celoroční záležitostí. V restauraci Andreas Keller si posedíte v útulných dřevěných kabinkách neboli boxech, kam vám donesou horké pečené preclíky na archu starodávného kostkovaného papíru, k tomu se podává několik druhů bratwurstů, dovážené točené pivo a hraje živá hudba. Ochutnat můžete i typickou německou zelňačku Weinkraut (polévka z kysaného zelí a klobás) nebo si dejte klasický bavorský studený bramborový salát a k tomu variaci klobás.

Perníková manufaktura

Jídelní šílenství zakončete espressem a voňavým domácím perníkem. Perníkářská továrna v Leavenworthu nabízí návštěvníkům s mlsnými jazýčky možnost pochutnat přímo na místě nebo si celou sadu na výrobu perníčků můžete odnést domů. Samotná pekárna byla dokonce navržena tak, aby vypadala jako skutečná perníková chaloupka.

Bavorská chata

Kromě vesničky Icicle Village se hosté mohou ubytovat také v Bavarian Lodge, rozlehlém hotelu, který připomíná spíše venkovský hostinec. Za příznivého počasí hýří bělostná fasáda barvami díky květinovým truhlíkům na každém okně. Uvnitř se nachází pokoje s alpskou elegancí, mnohé s vlastním krbem a neuvěřitelným výhledem na hory, popisuje barvitě mnohá lákadla americko-bavorské vesnice Leavenworth.

Reklama
Reklama