„Hollywoodská elita? Já nemám hvězdu na Chodníku slávy jako ty!“ Vyčinil Trumpovi herec George Clooney

„Hollywoodská elita? Já nemám hvězdu na Chodníku slávy jako ty!“ Vyčinil Trumpovi herec George Clooney

Foto: imagepressagency / Depositphotos

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

„Tahle představa, že já jsem "hollywoodská elita" a tenhle chlápek, který dělá potřebu do zlatého záchodu, je muž z lidu, je směšná," prohlásil herec George Clooney o bývalém prezidentu USA Donaldu Trumpovi.

V září 2017 poskytl George Clooney rozhovor americkému politickému webu Daily Beast, kde mluvil především o svém tehdejším filmu Suburbicon: Temné předměstí, rasismu v USA a proč Hillary Clintonová prohrála v prezidentských volbách v roce 2016 s Donaldem Trumpem. Rozhovor však přesáhl tento rámec a v jednu chvíli se tazatel Marlow Stern zeptal George Clooneyho na jeho názor na téma Donald Trump:

Co řekl George Clooney o Donaldu Trumpovi? Ve virálním příspěvku na bývalém Twitteru (dnes platformě X) se objevila hercova divoká odpověď na to, že byl nazýván tzv. „Hollywood Elite“ (hollywoodskou elitou): „Trump rozdmýchává tuto kulturní válku mezi 'pobřežními elitami' a Střední Amerikou - ironií ovšem je, že Trump sám je 'pobřežní elitou'."

Dvojnásobný držitel Oscara Clooney na to okamžitě reagoval, což bylo zároveň považováno za jeho ostrou odpověď Donaldu Trumpovi za to, že ho označil za jednoho z „hollywoodských elit". Část jeho prohlášení zněla následovně:

„Hollywoodská elita? Nemám hvězdu na Hollywood Boulevard. Donald Trump má hvězdu na Hollywood Boulevardu! Jdi do pr*ele!"

Nyní, přesně šest let po brutálních výrocích George Clooneyho na adresu Donalda Trumpa, se celý jeho výrok znovu objevil na internetu díky virálnímu tweetu uživatele CalltoActivism. Mnozí se domnívají, že s blížícími se prezidentskými volbami v roce 2024 se na internetu znovu objevují dřívější výroky na adresu bývalého amerického prezidenta, který kandiduje v nadcházejících volbách.

Reklama

V polovině roku 2017 tehdejší prezident Donald Trump údajně osočil několik hollywoodských celebrit, že patří k tzv. „hollywoodské elitě". Včetně George Clooneyho. Snažil se tak vysvětlit, že většina hollywoodských hvězd pochází z bohatých rodin, které žijí na pobřeží (východní i západní pobřeží USA), na rozdíl od pracujících Američanů žijících v centrálních nebo jižních státech.

Hvězda filmu Syriana sice Trumpovi hned nevrátila úder, ale během rozhovoru pro Daily Beast v září 2017 uvedla na pravou míru svůj vlastní původ. Clooney zároveň poukázal na to, že sám Donald Trump patří mezi tzv. „pobřežní elity", které doslova „žijí ve zlaté věži". „Tahle představa, že já jsem nějakým způsobem ,hollywoodská elita' a tenhle chlápek, který s*re do zlatého záchodu, je nějakým způsobem muž z lidu, je směšná," prohlásil. Celá reakce George Clooneyho na Trumpův výrok si můžete přečíst níže:

„Jde o tohle: vyrostl jsem v Kentucky. Prodával jsem podomně pojištění. Prodával jsem dámské boty. Pracoval jsem v obchodě s alkoholem s nonstop provozem. Kupoval jsem si příliš velké a dlouhé obleky a odstřihával jsem spodní část kalhot, abych si z nich mohl vyrobit kravatu a mohl tak chodit na pracovní pohovory. Vyrostl jsem a pochopil, jaké to je nemít osm let zdravotní pojištění.

Takže představa, že jsem nějak „hollywoodská elita" a tenhle chlapík (myšleno Trump – pozn.), co s*re do zlatého záchodu, je nějakým způsobem muž z lidu, je směšná. Lidé v Hollywoodu jsou z velké části lidé ze Středozápadu, kteří se do Hollywoodu přestěhovali za kariérou. Takže tahle představa „pobřežní elity" žijící v bublině je směšná. Kdo žije ve větší bublině? Bydlí ve zlaté věži a ve firmě má dvanáct lidí. Neřídí korporaci a nestará se o stovky tisíc zaměstnanců. On řídil firmu o dvanácti lidech!

Když režírujete film, máte sedm různých odborů, z nichž každý chce něco jiného, se všemi musíte najít shodu a musíte je přimět, aby se ubírali stejným směrem. On nikdy nic takového dělat nemusel. Jen se na to dívám a směju se, když vidím, že říká „hollywoodská elita". Hollywoodská elita? Já nemám hvězdu na Hollywood Boulevard, Donald Trump má hvězdu na Hollywood Boulevard! Jdi do prdele!". George Clooney - herec, filantrop, humanitární pracovník a aktivista."

Reklama
Reklama