Znáte křestní jména našich sportovců? Vyzkoušejte si to v našem kvízu

Znáte křestní jména našich sportovců? Vyzkoušejte si to v našem kvízu

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

I přesto, že je Česká republika maličkou zemí ve střední Evropě, každoročně její sportovci sklízejí spoustu úspěchů. Jmenovat můžeme například fotbalovou hvězdu Petra Čecha, tenistku Petru Kvitovou nebo jednoho z nejlepších světových hokejových hráčů Jaromíra Jágra. Znáte ale i další sportovce?

Češi milují například lední hokej. Přitom je to již 13 let, kdy tým České republiky dokázal vybojovat zlaté medaile. Poslední, bronzovou medaili, ale dokázali čeští hokejisté přivést v roce 2022. Česko je jednoznačně hokejovým národem. Aby také ne, když v každém větším městě nalezneme alespoň jeden zimní stadion.

To s úspěchy českých sportovců ve fotbale je to již horší. Tedy alespoň, co se světového formátu týká. Nutno ovšem připomenout, že již několik desítek let můžeme pravidelně jmenovat nové fotbalové hvězdy s českou krví. Mezi ně patří například Petr Nedvěd, Antonín Panenka či Josef Masopust.

Také ve fotbalu máme své hvězdy
Také ve fotbalu máme své hvězdy | Zdroj: matimix / Shutterstock

U fanoušků první příčky rozhodně patří těmto skupinovým sportům. Úspěšní čeští sportovci jsou ale také ti, kdo hrají sólově. Mezi ty, kdo již dokázali v nějakém sportu zvednout trofej nad hlavu, patří atleti, tenisté, ale také plavci nebo cyklisté. Ze zimních sportů rozhodně nemůžeme zapomenout na Martinu Sáblíkovou a rychlobruslení. Nebo třeba na Kateřinu Neumannovou či běžce na lyžích Lukáše Bauera. V současné době nám radost na sněhu svými úspěchy dělá třeba obojživelnice Ester Ledecká či Eva Adamczyková známá pod svým rodným jménem Samková. Právě ta dokázala překvapit svým prvenstvím na Olympijských hrách v roce 2014. Ty se tehdy konaly v Soči.

Pokud bychom chtěli vyjmenovat všechny úspěšné sportovce, nejenže by to trvalo hrozně dlouho, také bychom jistě na někoho zapomněli. Proto jsme pro vás raději připravili kvíz. Uvidíme, jak moc jste znalí křestních jmen našich sportovců.

 

Reklama
Reklama