Jeden z nejhrůznějších případů Francie. Dvě sestry zmasakrovaly matku a dceru v domě, kde pracovaly

Jeden z nejhrůznějších případů Francie. Dvě sestry zmasakrovaly matku a dceru v domě, kde pracovaly

Foto: Public domain (neznámý autor), Wikimedia commons

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Psal se rok 1933, když městem Le Mans proběhly zprávy o brutální vraždě. V poklidném městě, které do té doby bylo známé pouze díky populárnímu 24hodinovému závodu, to vyvolalo opravdu velký rozruch. Aby také ne, když za brutální vraždou stály dvě sestry.

Ani jedna nevyrůstala s rodiči, část dětství strávily v sirotčinci

Léa a Christine Papinovy byly sestry, které to v životě neměly příliš jednoduché. Otec postupem času našel zálibu v alkoholu. Matka byla citově vyprahlá a téměř žádné city nechovala ani ke svým dcerám. A tak ani jedna nevyrůstala se svými rodiči.

Christine byla prostřední dcerou, kterou rodiče ihned po narození přestěhovali k její pratetě. Prvních pár let života tak byla Christine poměrně šťastná. Nakonec ale skončila v sirotčinci. Chtěla se vydat ve šlépějích své starší sestry, matka jí ale vstup do kláštera zakázala. Byla považována za pracovitou dívku a skvělou kuchařku, která je však velmi často drzá. To o její šest let mladší sestra Lea byla naopak tichá, introvertní a velmi poslušná. Ani ona nevyrůstala se svými rodiči. O její péči se až do smrti staral bratr její matky. Ten však zemřel poměrně mlád. A tak zbytek dětství musela Léa pobývat v sirotčinci.

V dospělosti spolu trávily pracovní i volný čas

I přesto že spolu Christine a Léa nevyrůstaly, v roce 1926 si našli společnou práci. A sice v domě rodiny Lancelinových. Christina se stala rodinnou kuchařkou a Léa měla uklízet dům. Obě byly považovány za vzorné služebné. Paní Lancelinové ale přece jen byla trnem v oku. Tedy alespoň co se týkalo jejich práce. Traduje se, že chodila v bílých rukavicích a kontrolovala, jak dobře děvčata uklidila. Dívky ale toto příkoří statečně snášely. Až do onoho osudného dne.

Obyčejná hádka sestry rozzuřila k nepříčetnosti

Sestry v rodině Lancelinových pracovaly již dlouhých šest let. 2. února se paní vracela domů, když jí Christine oznámila, že žehlička, která zničila pojistky v domě, je naprosto v pořádku. Paní tato zpráva od opraváře natolik rozčílila, že vyvolala hádku. Nic takového si ale Christine nenechala líbit.

Vyběhla do patra, kde odpočívala dcera paní domácí. Genevieve holýma rukama vyrvala oči z důlků. Na pomoc se hned přihnala mladší ze seser Lea. Ta se pustila do boje s paní Lancelinovou. Na popud Christine madam vytrhla oči a pak běžela do kuchyně pro nůž a kladivo. Právě toto náčiní jim posloužilo k pořezání a umlácení obou dvou žen.

Reklama

Policii se naskytl brutální pohled

Když se večer vracel pan Lancelin se svým zetěm domů, bylo jim krajně podezřelé, že je zamčeno. Protože nikdo neotevíral, obrátili se na policii. Té se naskytl velmi nehezký pohled. Jen stěží šlo rozpoznat, kdo se stal obětí takového činu. Obličeje byly k nepoznání. Po pokoji byly rozlítané zuby a jedno z očí mladé dívky leželo na horním schodišti. Krev byla všude.

Dívky se k činu okamžitě přiznaly

Policisté začali ihned prohledávat celý dům. Obávali se, že napadeny mohly být i obě služebné. Jejich pokoj byl ale zamčený. Přivolaný zámečník dveře otevřel. V pokoji seděly obě dívky, na židli leželo zakrvácené kladivo s kusy vlasů. Sestry se okamžitě k hrůznému činu přiznaly.

Psychologové potvrdili, že byly při smyslech

Hned tři psychologové se věnovali zkoumání obou sester. Ani jedna z nich však nebyla shledána nepříčetnou. Za pouhých 40 minut porota rozhodla o vině obou dívek. Léa byla odsouzena k deseti letům vězení. Christine dostala doživotí.

Reklama
Reklama