V databázi Murderpedie se skrývají i dětští vrazi

V databázi Murderpedie se skrývají i dětští vrazi

Foto: Public domain (neznámý autor), Wikimedia commons

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Možná ještě máte v živé paměti brutální vraždu dvouletého chlapce v Británii v 90. letech, která otřásla nejen Spojeným královstvím, ale i celým světem. Vraždu spáchali dva desetiletí chlapci. Bohužel nejsou jedinými dětskými vrahy v historii. Zmíníme jich sice jen několik, ale i tak vám z těchto příběhů půjde mráz po zádech.

Robert Thompson a Jon Venables

Málokterá vražda vyvolala takový rozruch jako vražda Jamese Bulgera v roce 1993.Vrahům bylo jen 10 a 11 let. Dvouletý James se procházel se svou matkou po obchodním centru, když ho chlapci odlákali. Kamerové záznamy ukázaly, že chlapci vedli Jamese ven z obchodního centra k nedalekým železničním kolejím. 

Když ho matka našla, dítě už bylo ubito k smrti cihlami, kameny a železnou tyčí. Jamesovo tělo bylo položeno na kolejích tak, aby přes něj přejel vlak. Jeho tělo bylo zohaveno tak, že pitva nemohla odhalit skutečnou příčinu jeho smrti. Dětští vrazi byli posláni do ústavu pro mladistvé, kde zůstali až do svého propuštění v roce 2001, kdy jim bylo 18 let.

Jasmine Richardson

Pokud jste si mysleli, že váš bývalý měl na vás špatný vliv, počkejte, až uslyšíte děsivý a hrůzostrašný příběh Jasmine Richardsonové. V pouhých 12 letech začala chodit s 23letým Jeremym Steinkem. Steinke tvrdil, že je 300 let starý vlkodlak, a rychle jí začal vymývat mozek. Jasmínini rodiče, kterým se nelíbilo, že jejich 12letá dcera a chodí s chlapem, který je dost starý na to, aby mohl pít, se snažili jejich vztah zarazit. Jasmína a Jeremy se nakonec vydali na vražednou výpravu. 

Jasmine zabila oba své vlastní rodiče a pak ubodala svého osmiletého bratra v jeho posteli. Vyšetřovatelé zjistili, že si oba slíbili, že zavraždí každého, kdo se postaví do cesty jejich takzvané lásce. Přestože je jednou z nejmladších sériových vražedkyň v Kanadě, očekává se, že bude propuštěna, a doufá, že bude žít normální život. 

Willie Bosket

Dne 19. března 1978 zastřelil tehdy patnáctiletý Bosket v newyorském metru Noela Pereze při pokusu o krádež peněz a hodinek. O osm dní později Bosket zastřelil dalšího muže, Moisese Pereze (shoda příjmení je náhodná) při dalším nezdařeném pokusu o loupež.  Bosket byl za tyto vraždy odsouzen k pouhým pěti letům vězení (maximální trest pro nezletilé). Krátká délka Bosketova trestu vyvolala pobouření veřejnosti a vedla zákonodárný sbor státu New York k přijetí zákona o mladistvých pachatelích. 

Reklama

Mladiství od 13 let věku nyní mohou být souzeni za vraždu před soudem pro dospělé a hrozí jim stejné tresty. New York byl prvním státem, který takový zákon přijal; od té doby jej následovalo mnoho dalších. Bosket byl nakonec z vězení propuštěn, ale následně byl odsouzen za řadu dalších trestných činů, za které dostal několik doživotních trestů. V současné době se nachází v newyorském vězení na samotce.

Mary Bell

Maryina matka Betty byla prostitutka, které se Mary narodila, když jí bylo šestnáct let. Není známo, kdo byl Maryiným biologickým otcem, a po většinu jejího života se domnívala, že to byl Billy Bell, kriminálník, později zatčený za ozbrojenou loupež, který se s Betty oženil nějakou dobu po Maryině narození. Nezávislá svědectví rodinných příslušníků silně naznačují, že Betty se během prvních let života Mary nejednou pokusila zabít. Mary sama uvádí, že byla opakovaně sexuálně zneužívána, matka ji od pěti let nutila k sexuálním aktům s muži.

Bellové bylo deset let, když v roce 1968 spáchala svou první vraždu, když uškrtila čtyřletého chlapce. Následující rok uškrtila tříletého chlapce. Při druhé vraždě měla komplice a na chlapcovo tělo vyryla své iniciály a uřízla mu intimní partie. Marry Bell byla poskytnuta doživotní anonymita, žije tak v Londýně pod novým jménem.

Reklama
Reklama