Bláznivé útěky z vězení. Co vše jsou lidé schopni udělat, aby se dostali zpět na svobodu?

Bláznivé útěky z vězení. Co vše jsou lidé schopni udělat, aby se dostali zpět na svobodu?

Foto: sezer66 / Shutterstock

Aktualizováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Člověk může udělat ve svém životě velmi zásadní chybu, která ovlivní celý zbytek jeho života. Na takové osoby se dnes zaměříme, přesněji na jejich útěky za svobodou. Jak je vůbec možné z vězení uprchnout?

Neobyčejné povlečení

Muž, který viděl svojí budoucnost v tesařství najednou otočil o 360 stupňů a kvůli nedostatku peněz se stal lupičem. Dohromady byl uvězněn pětkrát a podařilo se mu odsud utéct čtyřikrát, to chtělo mít dobrou taktiku. Právě tento muž vymyslel, že když sváže povlečení a spustí ho z okna, dostane se tím na svobodu. A také mu to několikrát vyšlo.

Stačí být kreativní 

Muž, který se díky své kreativitě dokázal dostat na svobodu z přísně střeženého vězení byl bankovní lupič, který se ničeho nebál a se svými kumpány vykrádal velké banky a policejní stanice. Se svým spoluvězněm vyřezal ze dřeva falešnou zbraň a nabarvil jí leštidlem na boty, aby připomínala opravdovou pistoli. Aby toho nebylo málo, po cestě ven si vzal i klíče od auta místního šerifa. 

Světoznámý Alcatraz

Tento příběh zná téměř každý, ale i tak si zaslouží být zde zmíněn. Alcatraz je známý jako věznice, ze které je naprosto nemožné uniknout. To ale vyvrátili tři muži, kteří vymysleli geniální plán. Po dobu jednoho roku tito muži kopali tunel ve zdech, který je dostal do nevyužívané místnosti odkud vylezli na střechu skrze ventilační šachtu. Z pláštěnek si vyrobili lodičku a plán byl na světě. Dva z těchto mužů už nikdy nikdo neviděl. 

Kamarádi na život a na smrt

Opět tři muži, kteří si nepřáli nic více než být zpět na svobodě. K tomuto útěku stačilo poprosit své přátele, kteří jim s radostí pomohli. Úkolem bylo přepadnout helikoptéru i s pilotem a donutit ho, aby ve věznici vyzvedl tyto tři muže. A prošlo to. 

Čím více, tím snáz

Parta vězňů vymyslela způsob, jak se dostat z vězení ven. Prvním krokem bylo zbavit se dvou hlídačů, což pro sedm mužů nebyl až takový problém. Poté jim ukradli pracovní oblečení, zamčeli je ve služební skřínce a pokračovali takhle dál, dokud se nezbavili všech. Poté unikli v nákladním autě. Netrvalo dlouho a všichni se až na jednoho, který spáchal sebevraždu, vrátili zpět do vězení. 

Hadí muž

Taková jóga není vůbec na škodu. Muž, který byl uvězněn za loupež, byl věrným milovníkem jógy přes 25 let. Na svou kůži namazal vrstvu masti a díky tomu se protáhl dírou na jídlo, mezitím co si hlídači dávali šlofíka. Je to vůbec možné?

Reklama
Zdroj článku:
Reklama