Kvíz: České města, která stojí za to navštívit, určíte je správně na slepé mapě? Zvládnou to jen ti nejlepší! Budete to vy?

Kvíz: České města, která stojí za to navštívit, určíte je správně na slepé mapě? Zvládnou to jen ti nejlepší! Budete to vy?

Foto: pdeminhiker / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Česká republika se pyšní bohatou historií, kulturou a architekturou, která by neměla být opomíjena. Pojďme si společně představit některá z měst, která stojí za zmínku.

Česko se může pyšnit celou řadou přírodních památek, ale i zajímavých měst s bohatou historií. Naše samotné hlavní město bylo již nesčetněkrát označeno za vůbec nejkrásnější v Evropě. Ovšem možná právě proto je řada menších a méně známých měst v pozadí, přitom mají nejenom turistům, ale i Čechům co nabídnout. Ať už se jedná o města jako je Český Krumlov, Kroměříž nebo třeba Kutná Hora, které najdeme na seznamu UNESCO, nebo třeba město Tábor pro svou husitskou historii. Neměli bychom zapomenout ani lázeňská města a vinařské oblasti, které každoročně přivítají tisíce návštěvníků.

Kutná Hora jako nekrásnější město ve Středočeském kraji

Kutná Hora patří mezi města, které jsou zapsány na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO pro svou dochovanou středověkou architekturu. Při svých toulkách městem rozhodně nemůžete minout gotickou katedrálu sv. Barbory nebo katedrálu Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele v nedalekém Sedlci.

Tábor a jeho historie spjatá s Janem Žižkou

Město Tábor bylo založené v roce 1420 Janem Žižkou z Trocnova. Své jméno prý Tábor získal podle izraelské hory Thabor u Nazaretu. Město se posléze stalo hlavně mocenským centrem husitství. 

Mikulov

Jihomoravský Mikulov rozhodně ve výčtu nejkrásnějších měst České republiky nesmí chybět. Město doslova oplývá vinnou révou a dechberoucími scenériemi. Svatý kopeček, tyčící se nad městem, patří mezi vůbec nejfotogeničtější místa na jižní Moravě. Město se navíc nachází v centru mikulovské vinařské podoblasti, pro milovníky vín se tak jedná o vskutku ráj na zemi.

Česká republika je skutečně rozmanitá země, která sice nemá města s výškovými budovami ani antické památky a břehy lemované mořem, její města však nemají o nic menší kouzlo. Prověřte své znalosti zaměřené na česká města třeba v našem kvízu.

 

Reklama
Zdroje článku:
Reklama