Tragický konec prvního rande. Auto z půjčovny pohřbilo pilota a jeho objev v jezeře

Tragický konec prvního rande. Auto z půjčovny pohřbilo pilota a jeho objev v jezeře

Foto: AntonioGuillemF / Depositphotos

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Jak už to v dnešní době bývá, jejich příběh začal na internetu. Asi před měsícem se Tiziana Tozzoová (†45) a Morgan Algeri (†38) seznámili na sociální síti Facebook. Žena pracovala v potravinářském podniku ve městě Cantù, on byl profesionálním pilotem letadla.

Ona milovala svého čtrnáctiletého syna, dobré jídlo a jezero Como. On hrál na kytaru a potápěl se, jak uvádí celostátní italský deník Il Messagero, jehož zprávu převzaly světové servery. Mělo to být hezké a romantické, zkrátka první rande. Tiziana a Morgan se rozhodli dát si první schůzku u jezera Como v severní Itálii, v krásné alpské přírodě. Lombardské jezero s podobou vidlice ve tvaru písmena „Y“ se rozdvojuje k jihu, má rozlohu 146 km² a se svou maximální hloubkou 410 m patří mezi nejhlubší v Evropě.

Osmatřicetiletý Morgan si speciálně pro tuto významnou příležitost pronajal auto značky Mercedes. Stalo se ale něco neočekávaného a velmi tragického. Podle očitých svědků nasedla dvojice do auta na parkovišti na konci Janovy aleje kolem jedenácté hodiny večer. Profesionální pilot nastartoval auto, které stálo asi dva metry od zábradlí. Pak se stalo něco neuvěřitelného: Mercedes náhle přejel chodník, prorazil zábradlí a spadl do jezera. V tomto místě je jezero hluboké asi deset metrů. 

Těla byla nalezena následující den

Pro dvojici ve voze nebylo úniku – utopila se. Přestože se je místní hasiči okamžitě vydali hledat na nafukovacích člunech, již nic nezmohli. Teprve druhý den, časně ráno 7. ledna, našli potápěči z Turína jejich těla.

Příčina nehody stále není jasná

Po tragické nehodě italská média spekulují o možné příčině nehody, prozatím to jsou pouhé hypotézy, přestože pád vozu do vody natočily místní kamery. List Corriere della Sera má podezření na technickou závadu nebo náhlou zdravotní indispozici řidiče. Deník Il Messagero naopak píše, že řidič neznal automatickou převodovku pronajatého vozu, a proto mohl ztratit kontrolu nad vozem.

Objevila se také spekulace ohledně „dobrovolného“ odchodu ze světa. Zdroj z blízkosti zesnulého řidiče ale tvrdí, že jako „pilot byl Morgan vycvičený, aby se dostal zpět na povrch“. Přesné okolnosti a příčiny nehody zůstávají stále nejasné, uzavřel tragický příběh prvního, a také posledního, rande na pobřeží alpského jezera server Blick.ch.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama