KVÍZ: Petr Pavel a to, co o něm (ne)víte

KVÍZ: Petr Pavel a to, co o něm (ne)víte

Foto: pirati.cz / Creative commons, CC-BY-SA

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Historicky 4. prezidentem České republiky se stal Petr Pavel. Pro mnoho lidí byl politickým nováčkem a také symbolem změny, kterou česká politika potřebuje. Přitom je prý stále obyčejným člověkem, který miluje jízdu na dvou kolech a propaguje hlavně jeden druh textilu. 

Petr Pavel je nejen politik, ale také armádní generál ve výslužbě. Narodil se 1. 11. 1961 v Plané a celý život zasvětil službám státu. Kandidatura na prezidenta ČR pro něj byla logickým vyvrcholením toho, co se děje v jeho milované zemi na politické scéně a usoudil, že by mohl lidem ukázat nový směr.

Stále výš

Petr Pavel se rozhodl ve své kariéře vystoupat co nejvýše to půjde. Viděl i zažil věci, které si většina z nás neumí ani představit a dle jeho vlastních slov bohužel jeho práce stála i za rozpadem prvního manželství. Během své vojenské služby, která začala v roce 1983, se účastnil například mírových akcí během války v Jugoslávii. Stal se 32. předsedou vojenského výboru NATO a 6. náčelníkem Generálního štábu Armády ČR.  

Klidný gentleman

Hlavním protikandidátem byl pro Petra Pavla Andrej Babiš, který často působí neomaleně a příliš sebevědomě. I proto měl jistě pan Pavel nějaké to procento za to, že vystupuje slušně, nesnaží se nikomu doslova vymluvit díru do hlavy a celkově působí daleko solidněji, klidněji a důstojněji. Jeho milý a upřímný přístup dokázala i obrovská podpora v místě jeho bydliště v obci Černouček. Je podruhé ženatý a má tři děti.

 

Reklama
Zdroje článku:
Reklama