Kvíz: Jste expertem na druhou světovou válku? Zjistěte to nyní

Kvíz: Jste expertem na druhou světovou válku? Zjistěte to nyní

Foto: Matt Gibson / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

2. světová válka – válka, která přinesla nejenom miliony mrtvých, ale také spoustu změn pro celé lidstvo. Kolik informací o této, v pořadí již druhé světové válce, víte?

Za začátek války je považováno 1. září, kdy došlo k napadení Polska Německem. Na základě této skutečnosti pak Francie, Velká Británie a Austrálie společně vyhlásily válku Německu. Německým vůdcem nebyl nikdo jiný než Adolf Hitler. Původem Rakušan Adolf Hitler byl nacistickým politikem, který od roku 1933 působil jako kancléř a zároveň diktátor Německa. Samozvaný vůdce stál za vznikem árijské rasy. Tedy rasy nadřazené obyčejným lidem. Ta je jakousi skupinou nadlidí, která je jedinečná a dokonalá jak ve fyzických, tak i psychických oblastech.

Právě vznik nadrasy zapříčinil založení koncentračních táborů, které se měli zasloužit o vyhlazení židovské rasy na planetě Zemi. Hitler se tak aktivně podílel na vyvražďování nejenom Židů, ale také Romů, postižených a velkého množství Slovanů. A to nejen ve vyhlazovacích a pracovních táborech jakými byly například Belzec, Osvětim nebo Treblinka.

Druhá světová válka je válkou, která si vyžádala vůbec nejvíce obětí než jakýkoliv jiný válečný konflikt. Od září 1939 do září 1945 při ní zemřelo více než 62 milionů lidí. Každoročně jsou v téměř každé zemi světa uctívány oběti i vojáci bojující za spravedlnost.

 

Reklama
Zdroje článku:
Reklama