Nejvyhledávanější zásnubní prsten vlastní kontroverzní královská rodina

Nejvyhledávanější zásnubní prsten vlastní kontroverzní královská rodina

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ftlaudgirl / Depositphotos

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

„Je nádherný, neuvěřitelný a navrhl ho on," řekla vévodkyně o prstenu, který pro ni navrhl tehdy ještě její slavný snoubenec. Památku po jeho ikonické matce doplnil pár dalšími diamanty, které jim připomínají sladké chvíle jejich společného života. Snoubenci z celého světa se tímto šperkem nechají i po letech inspirovat při návrhu vlastního zásnubního prostenu. A je jich neuvěřitelné množství.

Od chvíle, kdy princ Harry (39) požádal Meghan (42) o ruku, uplynulo více než šest let. Prsten navrhl on sám a bývalá herečka ze seriálu Kravaťáci tento šperk zbožňuje. Stejně jako zbytek světa. Zásnubní prsten Meghan Markleové je celosvětově „nejgooglovanějším“ prstenem známé osobnosti, napsal magazín People.

Zásnubní prsten Meghan Markleové se stal nejvyhledávanějším šperkem na internetu, ukazuje studie společnosti Ramsden's Jewellery. Prsten navrhl sám princ Harry a má hodnotu přibližně 175 000 eur (asi 4,4 milionu korun). Obsahuje kameny z kolekce princezny Diany, ke kterým Meghan později přidala další diamanty.

Na návrhu zásnubního prstenu pro Meghan spolupracoval princ Harry se společností Cleave and Company, klenotnictvím královny Alžběty. Na prstenu je středový diamant z Botswany, místa, které má pro pár hluboký význam a které připomíná počátky jejich románku. V listopadu 2017 Harry během rozhovoru o zásnubách pro BBC uvedl, že se rozhodl do Meghanina zásnubního prstenu zakomponovat šperky své zesnulé matky jako záruku jejího vlivu po celou dobu jejich společné cesty. Meghan projevila uznání Harryho promyšlenému návrhu a prsten označila za „krásný“ a „neuvěřitelný“.

Druhým nejoblíbenějším je ikonický prsten se safírem a diamantem, který nosila princezna Diana a který nyní vlastní Meghanina švagrová Kate Middletonová neboli vévodkyně Catherine. Tento prsten byl vyhledáván na internetu průměrně 22 100krát za měsíc. Prsten princezny Kate je hodnotnější než prsten Meghan a jeho cena se odhaduje mezi 350 000 a 450 000 eur (zhruba mezi osmi až 11 miliony korun).

Reklama

Další často vyhledávané prsteny na internetu patří celebritám jako Megan Fox, Millie Bobby Brown a Hailey Bieber, které uzavírají první pětici nejvyhledávanějších prstenů.

Hledáno více než 50 000krát

Zásnubní prsten Meghan Markleové skutečně vzbuzuje zvědavost. Podle nové celosvětové studie britského výrobce šperků Ramsden's Jewellery byl šperk vévodkyně Meghan v posledním roce vyhledáván na internetu v průměru 51 283krát za měsíc. Meghan ho nosí obvykle společně se svým velšským zlatým snubním prstenem a dalším, který jí dal Harry k prvnímu výročí svatby v roce 2019.

Který je cennější?

Prsten princezny Kate je mnohem cennější. V roce 1981, kdy s ním král Karel III. (75) požádal Dianu o ruku, se údajně prodal za 28 000 liber. To odpovídá přibližně 32 700 eurům (820 tisíc korun). Mezitím se hodnota šperku mnohonásobně zvýšila.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama