Brigitte Bardotová se letos dožívá 90 let: Zbývá jí už jen jedno přání

Brigitte Bardotová se letos dožívá 90 let: Zbývá jí už jen jedno přání

Foto: Public domain (neznámý autor), Wikimedia commons

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Není pochyb o tom, že Brigitte Bardotová (89) je jednou z posledních žijících div na světě. Francouzka se stala vzorem pro mnoho žen a byla ikonou stylu své doby. Dnes žije v ústraní v Saint-Tropez a v září jí bude 90 let.

Ikonická Brigitte Bardotová oslaví 28. září významné jubileum. Nepřeje si však drahé kabelky ani diamantové náhrdelníky, i když jich v životě jistě dostala víc než dost. Kariéra Brigitte Bardotové začala velmi brzy: v 15 letech byla objevena jako modelka a brzy se stala jednou z nejslavnějších žen v historii médií, napsal časopis Freizeitwoche .

V roce 1956 Bardotová prorazila ve filmu „...a Bůh stvořil ženu“.Mezi její nejúspěšnější filmy patří „Viva Maria!" a „Pohrdání". Ovlivnila svět módy a nosila mimo jiné oblečení návrháře Roberta Cavalliho, který zemřel letos v dubnu. 

Příběh Brigitte Bardot rozhodně není příběhem o chudé dívce, která si za poslední peníze koupila letenku do Hollywoodu. Bardot pochází z bohaté průmyslnické rodiny, do školy chodila v „šestnáctce“ – nejbohatší pařížské čtvrti. Nikdy jí nic nechybělo, snad kromě lásky. Věřila, že je méně milované dítě, matka upřednostňovala mladší dceru Mijanou, napsala Agnieszka Dajborová pro magazín VIVA!

Krása pro ni byla darem, ale nepřinesla ji štěstí.

V 50. a 60. letech 20. století patřila Brigitte Bardotová k nejfotografovanějším ženám na světě. Proslavila se nejen jako ikona stylu a herečka. Dnes je její panství La Madrague nedaleko Saint-Tropez téměř muzeem, domem s historií jejího života, dlouhým a plným podivných křivek. 

Od té doby, co jsem potkala lidi, miluji jen zvířata.

Zvířata víc než lidi

Aktivně se také angažovala v oblasti ochrany zvířat. Svou mezinárodní slávu dodnes využívá k tomu, aby na tuto problematiku více upozornila. Zejména její role aktivistky působí 89leté ženě velké potíže. Brigitte byla z tradiční, katolické a restriktivní rodiny. Děti rodičům vykaly a nejednou bylo jí a její sestře nařizováno pomocí jezdeckého bičíku. Brigitte vzpomínala na bolest a vřískot po jeho dopadu. Měla milovaného zajíčka Noirauda, ​​jednou jí ho rodiče připravili k večeři. Možná proto po letech řekla: „Od té doby, co jsem potkala lidi, miluji jen zvířata.“ 

Upřímná slova Brigitte Bardotové:

„Lidská krutost mě odrazuje"

„Rok 2024 pro mě začal špatně," prozrazuje Brigitte Bardotová v časopise Freizeitwoche. Herečka se potýká nejen se zdravotními problémy, ale také s hořkým poznáním: její dlouholetá angažovanost v oblasti ochrany zvířat jí nepomohla dosáhnout cílů, které by si přála. „Lidská krutost mě odrazuje," říká Bardotová.

Proto má ke svým 90. narozeninám jediné přání. Chtěla by, aby se lidé přestali soustředit na materiální věci a místo toho se k sobě chovali s větší láskou.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama