Místo svatby naboso v Botswaně bude obřad ve Windsoru, nakázal princi Harrymu jeho „úhlavní nepřítel“

Místo svatby naboso v Botswaně bude obřad ve Windsoru, nakázal princi Harrymu jeho „úhlavní nepřítel“

Foto: YAY_Images / Depositphotos

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

„Vždycky jsme mezi sebou soupeřili, kupodivu," odpověděl vévoda ze Sussexu, „myslím, že je to obvyklá hra mezi dědici a jejich náhradníky." Rozkol mezi princi Harrym a Williamem začal mnohem dříve, než by se dalo čekat. Když na scénu vstoupila Meghan, situace se ještě zhoršila.

Když princ Harry (39) 10. ledna 2023 vydal své paměti s názvem Spare (Náhradník), Meghan Markleová (42) se z dobrého důvodu držela v pozadí. Zejména britský tisk měl o bývalé herečce jen zřídka dobré slovo od chvíle, kdy vévoda a vévodkyně ze Sussexu v roce 2020 odstoupili z královských povinností a vydali se do Spojených států začít znovu. Situace mezi princem Harrym a princem Williamem (41) byla rozporuplný již předtím, jak vysvětlil princ Harry ve svém díle.

Silná slova

V knize Spare dokonce prohlásil svého bratra za svého „úhlavního nepřítele“ a na svá „silná slova" v knize byl okamžitě tázán v pořadu Good Morning America. Rozhovor byl netrpělivě očekáván, protože Harry krátce předtím odletěl z Kalifornie do Londýna, aby navštívil krále Karla (75), léčícího se s rakovinou. Harryho odpověď opět zdůraznila jeho narušený vztah s princem Williamem, přestože do světa prohlašoval, že svou rodinu miluje.

Hotovo, náhradník je na světě

„Vždycky jsme mezi sebou soupeřili, kupodivu," odpověděl vévoda ze Sussexu, „myslím, že je to obvyklá hra mezi dědici a jejich náhradníky." Harry ve svých poznámkách obvinil otce-krále, že ho údajně v den jeho narození označil za „náhradního dědice". „Úžasné! Teď jsi mi dala dědice a náhradníka - moje práce je hotová," řekl údajně Charles v roce 1984 své tehdejší manželce, princezně Dianě ( † 36 v roce 1997).

Reklama

Meghan jako urychlovač

Když se na scéně objevila Meghan Markleová, odhalilo to, jak moc jsou princ Harry a princ William rozděleni. Svatbou Harryho s Meghan v roce 2018 se situace mezi bratry ještě zhoršila. Snoubenci se tenkrát chtěli vzít ve Westminsterském opatství, ale William tento nápad okamžitě zavrhl, protože si tam řekl ano s Kate Middletonovou (42).

Nenene, Afrika

Podle Harryho viděl současný princ z Walesu jako nevhodné - z různých důvodů - i alternativní svatební nápady. Tehdy Harry podle vlastního vyjádření pocítil touhu „prostě utéct". Místo svatby „naboso v Botswaně", o které Harry snil, se obřad konal v kapli svatého Jiří na hradě Windsor.

Obvinění jsou hluboká a v současné době se bratři zdají být nesmiřitelní. Nemoc krále Karla III. alespoň trochu sblížila panovníka s jeho mladším synem. Rozkol mezi bratry je však stále obrovský.

Reklama
Reklama