Zavzpomínejte na hity roku 1992: Kvíz, který prověří vaše hudební znalosti

Zavzpomínejte na hity roku 1992: Kvíz, který prověří vaše hudební znalosti

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Zpěváci z nynější České, ale také Slovenské republiky se v roce 1992 opravdu činili. Jako by se předháněli, kdo vymyslí poutavější text a hudbu, která se nám navždy vryje do paměti. Nejeden z nás tehdejší hity poslouchá dodnes.

Jména jako Tři sestry, Karel Gott či Petr Kotvald nám rozhodně nejsou cizí. Tito interpreti si získali naše srdce a velkou podporu, když vytvořili písně, na které jsme nedali dopustit. Ačkoli každý z nás má jiný hudební vkus, tyto interprety jsme poslouchali v davech a své místo dostali také v rádiích. Pojďme si připomenout ty nejúspěšnější písně tohoto roku.

Jistě, ty nejvlivnější hity byly bezpochyby Láska je Láska a Žízeň. Každý z nás si mohl vybrat tu nejlepší melodii a tu následně zpívat celé dny a někdy i noci, dokud nás píseň neomrzela. Tyto dvě však byly tak šikovně složené, že se to dlouho nestalo. Karel Gott byl a stále pro většinu z nás je král. V roce 1992 nechal vydat svou píseň Když muž se ženou snídá. Pro tuto píseň, stejně jako další písně na svém novém albu, hledal mladší textaře, aby zůstal v očích mladé generace stále populární. A povedlo se mu to. Starší publikum však svými písněmi nadchl také, a tak jsme se na jeho koncertech mohli setkat se všemi věkovými kategoriemi.

Sice vydána v předchozím roce, v roce 1992 byla mezi největší hity zařazena i píseň Černí andělé od skupiny Lucie. Text a obsah nám jsou všem známy, pokud ji náhodou neznáte, běžte si tento text rychle pustit. Říká vám něco jméno Miloš Dodo Doležal? Možná ne, ovšem jeho píseň znát můžete. Píseň Soudím se stala opravdovým hitem tohoto dosud ne tak známého nadějného zpěváka, který ukázal celému světu, že stačí jen chtít a i vaše jméno může zdobit přední příčky hitparád.

Jak hodně toho víte o zpěvácích a samotných písních, které se nám navždy vryly do paměti? Otestujte své znalosti v kvízu, který jsme pro vás připravili.

Jistě, těch hitů bylo mnohem více a všechny byly povedené. Každý má svůj vkus a líbí se mu něco jiného. Vy jste v té době mohli milovat svou oblíbenou písničku, kterou vaši sousedé nenáviděli a přáli si, abyste ji okamžitě vypnuli. Písně, které jsme zde milovali, však milovala valná většina naší republiky. A není se čemu divit. Mimo textů a stylu zpěvu jsme nedokázali odolat ani skvělé hudbě, která se s nárůstem různorodých hudebních nástrojů stala čím dál více návykovější.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama