Karel Gott a jeho hity: Kolik písní Karla Gotta dokážeš rozpoznat v našem kvízu?

Karel Gott a jeho hity: Kolik písní Karla Gotta dokážeš rozpoznat v našem kvízu?

Foto: yakub88 / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Karel Gott je bezesporu nejpopulárnějším českým zpěvákem všech dob. Jak moc dobře si pamatuje skladby, které za několik desítek let dokázal nazpívat?

Na začátku byl Gott zaneprázdněn prací elektrikáře

Stokrát chválím čas, Lady Karneval, Trezor a mnohé další skladby jsou již neodmyslitelně spjaty s Karlem Gottem. Pojďme si připomenout, jak začínala jeho velmi úspěšná kariéra. Kariéra, kvůli které zanechal práci s elektřinou.

Amatérská soutěž zpěváků mu ukázala nový směr

Za to, že se stal Gott úspěšným zpěvákem, může především jeho vítězství v soutěži amatérských zpěváků. Do té se přihlásil v roce 1958. Bez většího překvapení vyhrál a otevřely se mu dveře do hudební branže. Vše šlo ale trošku pomaleji. Nejdříve vystupoval po kavárnách. Až v roce 1960 se rozhodl pověsit práci elektrikáře na hřebík a začal se věnovat pouze zpěvu.

Konzervatoř a účinkování v Semaforu

Aby ukázal, že to s hudbou myslí vážně, začal dokonce studovat operní zpěv na pražské konzervatoři. Od roku 1960 šlo vše ráz na ráz. Poprvé se objevil v televizi. A poprvé se stal součástí Jazzového orchestru Československého rozhlasu. Úspěch se dostavoval pomalu. Lidé byli z jeho písní poněkud nesví. Přeci jen se jednalo o styl, na který nebyli příliš zvyklí. Nazpívání písně s Vlastou Průchovou a účinkování v Semaforu mu ale pomohlo dostat se do srdcí fanoušků. Ne náhodou Karel Gott za svou kariéru získal více než 100 televizních ocenění, 2 ceny Anděl a 42 ocenění Českého slavíka.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama