Hity roku 2022: Vyzkoušejte si v našem kvízu, jak se orientujete ve světě hudby

Hity roku 2022: Vyzkoušejte si v našem kvízu, jak se orientujete ve světě hudby

Foto: imagepressagency / Depositphotos

Publikováno:
1 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Rok 2022 se nesl ve znamení nejen popových hitů, které si našly stálé místo v hitparádách našich rádií i hudebních streamovacích platforem. Schválně, na kolik hitovek si vzpomenete a přiřadíte je správně.

2022 by se dal charakterizovat jako znovuzrození hudby u nás, i ve světě. Po pandemii se umělci opět rozjeli na svá turné, hudební festivaly a naplno se pustili do tvorby nových desek. 2022 byl rok, kdy se k nám do Česky vrátili interpreti jako třeba Metallica, Guns N'Roses, Iron Maiden či Sting. Novinek v hudebním světě bylo nespočet a každý si přišel na své. Objevilo se také mnoho nových talentů. Svou první cenu Grammy si tehdy odnesla Olivia Rodrigo, sledovali jsme dokonce znovuzrození zpěvačky Adele či Pink Floyd.

Ani česká scéna rozhodně nezaostávala. Své dvanácté album vydala jedna z nejúspěšnějších českých rockových kapel – Kabát. Fanoušci českého rapu pro změnu zaregistrovali desku od Calina, který s tímto počinem získal také ocenění Objev roku v cenách Anděl. Tohle všechno je jen krátký nástřel toho, co se ve světě muziky v roce 2022 odehrálo. Vyzkoušejte si v našem kvízu, jak se v post pandemické hudbě orientujete vy!

 

Reklama
Zdroje článku:
Reklama