Americký sen se mu splnil, ale nebyl šťastný. Až po boku učitelky, vypráví 74letý Don Johnson o rodině

Americký sen se mu splnil, ale nebyl šťastný. Až po boku učitelky, vypráví 74letý Don Johnson o rodině

Foto: Jean_Nelson / Depositphotos

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Americký herec Don Johnson z populárního seriálu „Miami Vice" měl těžké dětství. V šestnácti utekl z domova, potuloval se po ulicích, ale přesto se dostal na vysokou školu. Nešťastnou prázdnotu se snažil zaplnit drogami, alkoholem a penězi, dokud nepotkal svou osudovou ženu.

Don Johnson je známým hercem, producentem, režisérem, zpěvákem a skladatelem se narodil 15. prosince 1949 ve Flat Creeku ve státě Missouri. Nejvíce se proslavil v populárním policejním seriálu „Miami Vice". Dnes je úspěšným a spokojeným člověkem, který musel překonat mnoho překážek, aby našel životní štěstí.

Vše začalo již během dětství, které bylo podle Johnsona příšerné. Když se Don narodil, jeho otci Waynovi bylo pouhých 19 let a matce Nell 17 let. Vyrůstal v chudobě a v prostředí, kde nebylo daleko ke zneužívání. Když mu bylo 12 let, rodiče se rozvedli a v 16 letech byl Johnson tak nešťastný, že se rozhodl odejít z domova.

Johnson se potuloval po ulicích a musel se sám protloukat střední školou. Navzdory smutnému a osamělému životu se mu však podařilo dosáhnout úspěchu. I když po letech získal slávu a mohl si dovolit veškerý luxus, který mohl mít, však Johnson stále cítil, že mu v životě něco chybí. Zřejmě to bylo „štěstí“. Zjistil také, že se nikdy nedokázal zbavit strachu, který se v něm snažili vyvolávat rodiče za použití „tělesných trestů“.

Proto se Johnson uchýlil k alkoholu, drogám a k zástupům žen. Mohl si myslet, že dvacet aut, lodě a ranč v Aspenu v Coloradu jsou vše, po čem touží, ale přiznal: „Byl jsem silně nešťastný." Přestože herec přiznal, že se u něj rozvinul problém s alkoholem, nikdy nepil v práci. Ale jakmile mu „padla“, pil až do němoty.

Reklama

Johnson prošel několika manželstvími, přičemž některá trvala jen několik dní. Dvakrát se oženil s Melanií Griffithovou (v roce 1976 a pak znovu v letech 1989 až 1996) a prožil románky s Cybill Shepardovou, Barbarou Streisandovou a Patti D'Arbanvilleovou. A to nepočítáme nesčetné úlety a známosti na jednu noc. S Griffithovou přivítal na svět dceru Dakotu Johnsonovou a s D'Arbanvilleovou syna Jesseho.

Zamiloval se do učitelky

Naštěstí nakonec potkal někoho, kdo mu pomohl zlepšit jeho mizerný život a zaplnil věčnou prázdnotu neštěstí. Jednou byl na narozeninové oslavě starosty města Willieho Browna, kde mu padla do oka Kelly Phlegerová. Popsal ji jako „zásadní ženu", kterou musel poznat.

„Don za mnou přišel na oslavě Willieho narozenin a řekl, že jakmile Kelley uviděl, věděl, že si ji vezme," vzpomínal Schuman Silver v roce 1999 pro magazín PEOPLE. „Nevím, co si myslela, ale jsem si jistý, že jí připadal velmi přitažlivý."

25 let spolu

Ten samý rok, 29. dubna, si Don vzal o dvacet let mladší Kelly za ženu. Postupně se jim narodily tři děti: dcera Grace a synové Jasper a Deacon. Kelly je učitelkou v mateřské škole.

„Je to samozřejmě světice," řekl Johnson o Phlegerové v květnu 2023 v rozhovoru pro magazín Parade. „Jednou jsem se sešel s Bobem Dylanem, měli jsme zrovna problémy ve vztahu a Bob se na mě podíval a řekl: 'No vidíš, láska je o laskavosti, důvěře a respektu, ne? A to je ztělesněná Kelley." A ještě dodal: „Jsme milenci a přátelé a je to zábava. (Kelly) je úžasná žena."

Soukromí je svaté

Ačkoli Johnson a Phlegerová sdílejí střípky svého vztahu na sociálních sítích a on se o ní zmiňuje v rozhovorech, soukromí si střeží mnohem více než Don v předchozím manželství.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama