Kvíz: České songy z 90. let. Devadesátá léta jsou plné změn. Lidé se ale chtějí stále bavit a tančit

Kvíz: České songy z 90. let. Devadesátá léta jsou plné změn. Lidé se ale chtějí stále bavit a tančit

Foto: Cerberoff / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Na českých hudebních pódiích velmi často vystupovala naše největší hvězda populární hudby. Karel Gott si svým podmanivým tenorem i podmanivým úsměvem a milou sympatickou povahou získal příznivce napříč generacemi. Jeho portfolio skladeb je rozsáhlé. Má neuvěřitelný dar si podmanit publikum. Jeho charisma sršelo na všechny až do zadních řad hlediště.

Mezi hity devadesátých let můžeme zařadit například „Zůstanu svůj“, „Stokrát chválím čas“, „Je jaká je“, „Když jsem já byl tenkrát kluk“ nebo „ Cést La Vie“.

V hudbě získal mnohokrát ocenění v anketách Zlatý slavík a Český slavík. Karel Gott zpíval i v cizích jazycích – německy, italsky i rusky. Karel Gott byl nejen zpěvákem, ale také maloval obrazy. Na svých obrazech maluje ženy a své obrazy čas od času vystavoval.

Otestujte si své znalosti o českých hitech z 90. let.

V country oblasti můžeme zmínit významnou českou osobnost. Michal Tučný obohatil trampskou hudební scénu o písničky jakou jsou „Paní má se má“, „Medicinman“, „Starýho psa novým kouskům nenaučíš“, nebo „Lojza a Líza“. Michal Tučný měl maminku historičku umění a tatínka grafika. Od dětství hrál na klavír a na kytaru, v pubertálních letech hrál na bubny. Byl členem kapel Rangers, Rivals, Greenhorns. Fešáci. Mezi textaře pro skupinu Tučňáci patří například Zdeněk Rytíř, Michal Tučný, Michal Horáček či Miroslav Černý a další.

Michal Tučný měl četné zdravotní problémy, hodně jedl i pil. I když prodělal zánět tlustého střeva, stále pravidelně skládal a nahrával. Později už musel kvůli zdravotním potížím odvolávat koncertní turné, což musí být pro každého zpěváka velice nepříjemná situace. Pustíte si skladbu Michala Tučného „Paní má se má“ a osladíte si kávu jako Karel Gott ve své písni?

Reklama
Reklama