České hity 21. století dokážou spojit i rozdělit zároveň. Otestujte své znalosti v kvízu

České hity 21. století dokážou spojit i rozdělit zároveň. Otestujte své znalosti v kvízu

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Na světě je jen málo odvětví, které dokážou lidi spojit, a zároveň rozdělit. Hudba je však určitě jedním z nich. A není to jen ve světě, pro české hity to platí dvojnásob. Obzvlášť pro české hity 21. století.

Svůj žánr si najde každý

Česká scéna 21. století je opravdu plná všech možných žánrů. Ať už jde o elektronickou hudbu, techno, rock, pop, rap, hip hop, či dechovku. Každý z těchto žánrů a mnoha dalších má na české scéně své místo. Vše je samozřejmě podmíněno dobou, protože v každém období se poslouchá hudba jiná. A právě v 21. století se na české scéně nejvíce rozjíždí Rap a Hip Hop. Ten je nejvíce oblíbený u mladistvých, ale své místo na výsluní má pořád Pop music.

Česká scéna má mnoho interpretů

Marek Ztracený a jeho hity jako Ztrácíš, Originál, nebo Stále věřím. To jsou hity, díky kterým je již delší dobu Marek jeden z nejpopulárnějších interpretů, a dalo by se říct největší hvězda české hudby 21. století. Jako další jistě musíme zmínit hity Ewy Farne. Hity jako Měls mě vůbec rád, Všechno nebo nic a mnoho dalších ji řadí mezi nejoblíbenější zpěvačky tohoto století. Svým vystupováním a chování, a hlavně svojí muzikou si udělala obrovskou základnu fanoušků. Nejpopulárnějším mezi mladými je však zpěvák Calin a jeho tvorba. Jeho hity zná dnes každý mladistvý a zalíbení má i u starších. Hannah Montana či Safír to je jen zlomek jeho velmi slavných hitů.

To jsou momentálně největší hvězdy vydávající každý rok několik hitů, které vyhrávají různé hitparády. Jejich hity zná skoro každý a vypovídají o tom fanouškovské základny a vyprodané koncerty. Nesmíme však ale zapomenout na již ostřílené interprety, jako je Tomáš Klus, Lucie Bílá, Michal David, Verona a mnoho dalších. Všichni tito interpreti se stále pohybují vysoko na české scéně a mají mnoho skvělých písní.   

Své místo mají také kapely

Hudební skupiny měly na české scéně vždy své místo a v 21. století tomu není jinak. Nejvíce populární jsou kapely Mirai, Jelen či Rybičky 48. Hity těchto kapel vládnou českým hitparádám. Své si k tomu však stále řeknou také starší kapely. Lucie, Kryštof, Chinaski nebo kapela Kabát, která je na vrcholné scéně již přes 35 let. Hity jako Malá Dáma, Burlaci a další. To všechno jsou kapely stále vydávající skvělé desky.

Pojďme tady otestovat, jak je vlastně znáte

Tak jak jste si vedli? Byl to váš šálek kávy, nebo vám to úplně dvakrát nesedlo? Pokud jde o druhou variantu, nezoufejte. Česká hudební scéna 21. století je opravdu plná skvělých hitů. A každý si dokáže přijít na své v jiném žánru. A to je na hudbě to krásné.

Reklama
Zdroj článku:
Autorský text
Reklama