Česká hitparáda: Michael Schulte & R3hab stoupají žebříčkem vzhůru

Česká hitparáda: Michael Schulte & R3hab stoupají žebříčkem vzhůru

Foto: 9parusnikov / Depositphotos

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Duben byl ve znamení anglické zpěvačky s albánskými kořeny Dua Lipy a jejího hitu Houdini. Ta přišla do českých rádií v listopadu. Začátkem roku se dostal tento hit na přední příčku. Nedávno ji však sesadilo duo Schulte & R3hab.

Změna v čele žebříčku

Dlouhou dobu se držela na čele žebříčku podle IFPI popová zpěvačka Dua Lipa se svým hitem Houdini, který vyšel ke konci loňského roku. Po dvou týdnech v žebříčku ji sesadilo duo Michael Schulte & R3hab se svým hitem Waterfall. Dvojice prorazilo do českých rádií loni v létě a od té doby pomalu stoupalo vzhůru. V žebříčku pořádně prorazila až v červenci, a od té doby se song udržuje do desátého místa. Waterfall několikrát vyhrál hitparádu, ale pak přišel útlum. Až nyní se opět dostal opět na čelo a sesadil tak „královnu“ Dua Lipu s jejím hitem.

O5 a Radeček na bronzové příčce

Česká kapela O5 a Radeček si pozvala ke spolupráci českou zpěvačku Elly a vznikl z toho hit „I tak to za to stojí“. Do žebříčku naskočili teprve v druhé půlce března, ale postupně stoupají vzhůru a nyní si vysloužili třetí příčku v žebříčku. Čtvrtou pozici obsadila známá americká skupina Linkin Park se svým poměrně novým hitem „Friendly Fire“. S českou šumperskou skupinou mají společné uvedení do žebříčku. Oproti českým kolegům nezažívali zrovna povedený vstup, když přišel strmý pád až na 83. místo. Linkin Park se z pádu otřepal a vystoupal až na solidní čtvrté místo. Celkový žebříček vypadá následovně:

  1. Michael Schulte & R3hab – Waterfall
  2. Dua Lipa – Houdini
  3. O5 a Radeček – I tak to za to stojí (ft. Elly)
  4. Linkin Park – Friendly Fire
  5. Teddy Swims – Lose Control
  6. Declan J Donovan – Hungry Heart
  7. Kryštof – Život je krásný
  8. Ella Henderson – Alibi (ft. Rudimental)
  9. Kenya Grace – Strangers
  10. Ofenbach – Overdrive (ft. Norma Jeam Martine)

Z TOP 10 naopak vypadla Miley Cyrus se svým hitem „Flowers“, s kterým dlouho vedla žebříček většiny hitparád po celém Česku.

Music Chart na Evropě 2

Další populární hitparádou českých rádií je Music Chart, která je vysílána na Evropě 2. Zde máme unikátní možnost získat povědomí o čerstvě vydaných skladbách, včetně novinek, které se mohou stát v budoucnu hity lemující český éter. Jak vypadá žebříček Music Chart před blížícím se létem?

  1. Martin Harich – Liar
  2. Galantis – Lighter (ft. David Guetta & 5 Seconds of Summer)
  3. Anne-Marie – You & I (ft. Khalid)
  4. O5 a Radeček – I tak to za to stojí (ft. Elly)
  5. Dua Lipa – Training Season
  6. Imagine Dragons – Eyes Closed
  7. Beyoncé – Texas Hold 'Em
  8. Linkin Park – Friendly Fire
  9. Tate McRae – Run For the Hills
  10. Komodo – September Rain (ft. Howard Dee)

V obou žebříčcích si můžeme všimnou dvou stejných písniček: české kapely O5 a Radeček – I tak to za to stojí (ft. Elly) a Linkin ParkFriendly Fire. Music Chart je známý tím, že zařazené písničky jsou v žebříčku pouze po omezenou dobu, kterou lze pro ně hlasovat. Novinkám se příliš nedařilo a spíše obsazovaly druhou část žebříčku. Pink se svým hitem „When I Get There“ se propadla až o devět míst poté, co předtím okupovala bronzovou příčku.

Do hitparády byly zařazeny novinky:

  • Gil Glaze – Over You
  • YouNotUs – Midnight Lover (ft. Zak Abel)
  • David Guetta – I Don 't Wanna Wait (ft. OneRepublic)
  • Rodan – The Art of Not Giving A Fuck
Reklama
Zdroje článku:
Reklama