Ikonická vizážistka Bobbi Brown: Zvýrazněte jednoduše svoji krásu i po padesátce

Ikonická vizážistka Bobbi Brown: Zvýrazněte jednoduše svoji krásu i po padesátce

Foto: lev radin / Shutterstock

Aktualizováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Od roku 1991, kdy hvězdná vizážistka Bobbi Brown založila vlastní stejnojmennou značku kosmetiky, okouzluje ženy svojí autenticitou a rozumným přístupem k líčení. Jako první vytvořila přirozeně vypadající „nahé“ rtěnky, nositelné palety hnědých stínů, přenosný make-up v tyčince a gelové oční linky.

Navždy změnila náš vzhled - a způsob, jakým přemýšlíme o líčení. Níže přinášíme nejlepší tipy od Bobbi Brown pro ženy nad 50 let:

Jaká je nejlepší příprava na make-up pro zralou pleť (suchá, vrásčitá, unavená, prostě bez života)?

Věk mění strukturu pokožky, často je sušší, což ovlivňuje vzhled naneseného make-upu. Nejprve aplikujte lehký hydratační krém a poté na tváře a jakékoli jiné velmi suché oblasti naneste hutnější krém nebo obličejový olej. Experimentujte a najděte si vlastní kombinace.

Jak na kruhy pod očima a povolenou, suchou pokožku s krepovou texturou?

Vždy potřebujete korektor a krycí přípravek. Začněte hydratačním očním krémem pod oči. Poté naneste pastelový korektor - růžový odstín pro světlé až střední tóny pleti nebo broskvový odstín pro střední až tmavé. Prosvětlete nejtmavší oblast kolem vnitřního koutku. Na horní víčko vklepejte o odstín světlejší korektor, než je váš make-up.

Líčení řídkého a nestejně barevného obočí je složitější.

Začněte tužkou na obočí v barvě vašich přirozených vlasů. Vykreslete mezi chloupky jemné čárky, pracujte od vnitřního koutku ven. Poté naneste stín – mohou být i oční stíny, nepotřebujete speciální pudr na obočí - přes něj zešikmeným štětcem zintenzivněte tvar.

Jak zakryjeme zarudnutí, rozšířené kapiláry, pigmentové skvrny atd.?

Navrhuji tónovaný hydratační krém, který dodá pokožce svěží hydratovaný vzhled, následovaný další vrstvou na místech s větší potřebou krytí. Příliš přípravku vypadá těžce a maskovitě. Tento krém dodá autentickou strukturu, zatímco hutnější základ v tyčince se postará o zarudnutí nebo pigmentové skvrny.

Jak zvýraznit ochablé, pytlovité nebo zapadlé očí?

Důležité jsou oční linky od vnitřního po vnější koutek, ne jen do poloviny oka. Přes den používám hnědou, ale na večer vždy černou linku. Poté přidejte dvě nebo tři vrstvy černé zahušťující řasenky.

Reklama

Jaké použít oční stíny?

Doporučuji práškový stín. Můj tip je světlý stín na celé víčko jako základ. Poté aplikujte o odstín tmavší od řas po záhyb oka. Béžová nebo světle hnědá pro světlou pleť, velbloudí nebo sytě hnědá pro tmavší tóny pleti. Vyhněte nečerveným nebo růžovým stínům.

Funguje i v 50 tvářenka na pokleslejší „jablíčka“ tváří?

Tvářenka dodá zdravý vzhled. Krémová je vždy lepší, protože se neusazuje ve vráskách. „Trik pro věkem klesají „jablíčka“: usmějte se a nanášejte ruměnec od našpulených „jablíček“po tvářích nahoru směrem k vlasové linii.

Je rozjasňovač klíčem ke zdravému vzhledu?

Stačí nakapat pár kapek olejíčku do dlaně, rozetřít v rukách a poklepat na tvář. Pro ještě větší rozzáření můžete aplikovat produkt luminizer (rozjasňovač) vysoko na lícní kosti přes tvářenku.

Jsou neutrální nebo světlé rtěnky lepší volbou pro 50+?

Rtěnka - ať už neutrální, nebo červená - okamžitě rozjasní obličej. Správný odstín zkoušejte v obchodě na čistém obličeji bez make-upu. Výrazné odstíny by neměly být moc lesklé, gelové nebo mastné - usazují se do vrásek. Osobně fandím tónovaným čirým balzámům k minimalistickému make-upu.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama