Účinný recept na odstranění zarudnutí obličeje

Účinný recept na odstranění zarudnutí obličeje

Foto: STEKLO / Shutterstock

Aktualizováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Pozorujete často na své tváři zarudnutí? Možná trpíte tzv. růžovkou! Jedná se o benigní stav, který může ovlivnit kvalitu vašeho života z psychické stránky, protože se nebudete líbit sami sobě. Naštěstí existuje přírodní recept, díky kterému se této nepříjemnosti snadno zbavíte a který dokáže tento trvalý zánět kůže uklidnit.

Růžovka se přitom může objevit na čele, nosu, tvářích nebo dokonce na bradě. Pokud tímto trpíte, vyzkoušejte náš recept.

Co budete potřebovat?

K přípravě jedinečného přírodního léku potřebujete jen jednu hlavní přísadu, a to hlávkový salát. Jeho zvláčňující vlastnosti uvolňují tkáně a zlepšují krevní oběh. Tato surovina obsahuje také vitamín K. To je vynikající antikoagulant pro všechny, kteří trpí růžovkou. Co se salátem musíte udělat, abyste se potíží zbavili?

Nejprve list hlávkového salátu opláchněte a poté vařte v ½ sklenici vroucí vody po dobu 10 minut. Slijte kapalinu (nesmíte ji vylít) a nechte ji vychladnout. Vezměte čistý hadřík nebo kousek vaty a namočte jej do získané kapaliny. Naneste na citlivé oblasti a nechte několik minut působit. Obličej oplachovat nemusíte. Tento proces opakujte každý den, zejména když budete mít větší problémy.

Snažte se vyhnout určitým potravinám

Máte-li potíže s růžovými skvrnami na obličeji, měli byste vynechat ze svého jídelníčku potraviny a nápoje, které způsobují rozšiřování cév. Mezi takové patří zejména alkohol, velmi horká káva nebo čaj, ostřejší koření, paprika a mnoho dalších. Všechny zde zmíněné suroviny podporují dilataci kapilár, malých cév, které zčervenají na vaší tváři.

Konzumujte pravidelně potraviny bohaté na vitamín C a E

Lidské tělo bychom měli pochopitelně pravidelně zásobovat nejrůznějšími vitamíny a minerály, aby správně fungovalo. V tomto případě hovoříme zejména o vitamínu C a E. Konzumovat můžete mandle, ořechy, obiloviny, ryby, ovoce, zelenou zeleninu a mnoho dalších. V této oblasti máte rozhodně z čeho vybírat.

Reklama
Zdroj článku:
Reklama