Vizážistky radí, jak zazářit se správně použitými bronzery

Vizážistky radí, jak zazářit se správně použitými bronzery

Foto: Shutterstock

Aktualizováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Bronzery - neboli bronzové pudry - by měly být nepostradatelnou výbavou v kosmetické taštičce každé ženy. Zkuste líčení a péči o pokožku, díky které na slunci nádherně zazáříte!

„Používají se ke konturování obličeje, díky nim budete mít výraznější lícní kosti a opálený vzhled,“ říká vizážistka Šárka Grygarová. Bronzery se dají koupit v pudrové i tekuté variantě nebo případně i jako gel. Pro začátečníky jsou vhodné bronzery pudrové, z důvodu snazšího nanášení. Abyste dosáhli maximálně efektního bronzového looku, poučte se z odpovědí vizážistky a trenérky líčení Martiny Muroňové:

1. Jaké typy bronzerů existují?

Vybírat si můžeme mez pudrovými nebo krémovými. Pudrové se nanášejí štětcem, krémové pak prsty. Bronzery jsou většinou třpytivé, najdou se však mezi nimi i matné bez třpytek, které budou dobře fungovat při tvarování obličeje.


2. Jak si vybrat ideální barvu?

Ideální barva by měla být jen o několik málo odstínů tmavší než barva pleti, aby byl efekt přirozený a celek nepůsobil tvrdě. Bronzer by měl podtrhnout přirozenou barvu pleti nebo barvu opálení.

3. Komu sluší třpytivé bronzery?

Reklama

Třpytivé bronzery mohou slušet každému. Jen je důležité použít je na ta správná místa, abychom pomocí bronzeru nezvýrazňovaly nedostatky, ale naopak podtrhly to krásné.

4. Jak se používají?

Bronzer můžeme použít na místa, kam nanášíme běžně tvářenku, a právě ideálně v létě, když máme pleť opálenou. Usmějte se na sebe do zrcadla a naneste ho na nejvystouplejší místo tváří (je to místo, kde přirozeně červenáme).

5. Jak bronzerem vytvarovat obličej?

Tmavší barvu používáme na místa, která chceme opticky potlačit, naopak světlejší odstín na místa, která chceme zvýraznit. Krásně působí, když použijeme tmavší bronzer na hranu a těsně pod lícní kostí. Nad hranu lícních kostí pak naneseme světlý odstín bronzeru. Nakonec použijeme tvářenku na nejvystouplejší místo tváří. Tmavý odstín bronzeru naneseme těsně kolem linie vlasů, na čelo, lehce na spánky a na bradu. Světlou barvu můžeme použít na středovou linii nosu a vytvořit jí tenkou linku. A samozřejmě i zde platí, že méně je více. A raději postupně nanášíme více tenkých vrstev než jednu silnou.

Reklama
Zdroje článku:
coty.com, teta.cz
Reklama