Prezident s první dámou si vyjeli na projížďku na kolech. Vesele se zdravili s kolemjdoucími

Prezident s první dámou si vyjeli na projížďku na kolech. Vesele se zdravili s kolemjdoucími

Foto: lev radin/ Shutterstock

Aktualizováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Prezidentský pár oslavil narozeniny první dámy tím, že společně podnikli vyjížďku na kolech v okolí jejich letního sídla. Oblíbená dvojice zdravila i byla zdravena kolemjdoucími. Kéž by se jednalo o náš prezidentský pár…

Pár dní před zahraniční cestou do zámoří se prezident Spojených států amerických Joe Biden vydal na projížďku na kole s první dámou Jill Bidenovou na území státního parku Delaware, aby takto aktivně oslavili její 70. narozeniny.

Jill Bidenová se stala první úřadující první dámou v moderní historii USA, která dosáhla 70. narozenin.

Manželé Bidenovi oslavili událost ve čtvrtek 3. června tím, že jeli do svého plážového domu v Rehoboth v americkém státě Delaware, který si koupili v roce 2017. Je to jejich první návštěva domu od doby, co se Joe Biden stal prezidentem.

První dáma se narodila 3. června 1951, zhruba osm a půl roku poté, co se 20. listopadu 1942 narodil Joe Biden (78). Vzali se v roce 1977.

Jak staré byly ostatní první dámy?

Jill Bidenová byla nejstarší první dámou, která v lednu tohoto roku vstoupila do Bílého domu – bylo jí 69 let. Bess Trumanová, Nancy Reaganová a Barbara Bushová – všem těmto prvním dámám bylo „teprve“ 67, když jejich manželé opustili úřad. Anna Harrisonová, manželka Williama Henryho Harrisona, byla druhou nejstarší první dámou, která vstoupila do Bílého domu v 65 letech. Pobyla tam bohužel jen měsíc (od března do dubna 1841), než zemřel její manžel. Harrison se stal prvním prezidentem, který zemřel ve funkci, a zůstává prezidentem s nejkratší dobou úřadování - zemřel 32. den svého působení.

Průměrný věk první dámy je již několik desetiletí 50 let. Helen Taftová, Grace Coolidgeová, Eleanor Rooseveltová, Rosalynn Carterová, Hillary Clintonová , Michelle Obamaová a Melania Trumpová oslavily v Bílém domě 50. narozeniny .

Reklama

Největší věkové rozdíly mezi prezidenty a prvními dámami

Melania a Donald Trump jsou na třetím místě v seznamu největších věkových rozdílů mezi prezidentskými páry. je mezi nimi 24 let. Melanii bylo 35 let, když se vzali v roce 2005. Donald Trump se stal prvním prezidentem, který uzavřel třetí manželství, když v lednu 2017 vstoupil do úřadu.

Druhý největší věkový rozdíl byl mezi Frances a Groverem Clevelandovými. Frances se vdala za tehdy 49letého prezidenta ve věku 21 let. Zůstává dodnes nejmladší manželkou úřadujícího prezidenta. Bylo mezi nimi 28 let. Prezident Cleveland sloužil v letech 1885 až 1889 a v letech 1893 až 1897. Je jediným prezidentem v historii USA, který vykonával dvě volební období.

John a Julia Tylerovi mají největší věkový rozdíl ze všech prezidentských párů - 30 let. Vzali se v roce 1844 během Tylerova prezidentování (od 1841 do 1845).

Reklama
Zdroj článku:
Reklama