Zfalšovaná evoluce: Z prasečího zubu byl lidský a z ostudy hollywoodská sláva

Zfalšovaná evoluce: Z prasečího zubu byl lidský a z ostudy hollywoodská sláva

Foto: Amédée Forestier - Illustrated London News (1922) / Public domain, Wikimedia commons

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Věrní zastánci evoluce jsou, jde-li o podporu jejich oblíbené teorie, stejně zaslepení a fanatičtí jako představitelé náboženských sekt. Jinou věcí je to, že vědci v mnoha případech tolerováním kolegů pomáhají předkládat veřejnosti ty nejbezostyšnější a nejneuvěřitelnější výmysly.

K nejúžasnějším fenoménům patří na celém světě nejrůznější exponáty, jež mají názorně ukázat a dokázat, že člověk pochází z opice. Své výtvory prezentují, jako by vycházely ze skutečnosti. Pokud se některé fosilie nepodařilo najít, pak se vyrobily tak, aby odpovídaly etablované teorii. Pověst vědy byla dříve zneužívána k šíření smyšlenek a podvrhů, uvádí kapitolu o četném falšování důkazů lidské evoluce Hans-Joachim Zillmer ve své kontroverzní knize Evoluce –⁠ podvod století. Neandrtálci a další podvrhy lidských dějin. Potlačovaná fakta. Zakázané důkazy.

Úvodní obrázek k článku: Podvod. Úplná rekonstrukce předků člověka v americké přírodní scéně s velbloudy v pozadí  - a to vše jen na základě jediného prasečího zubu. Přesto tato fantastická iluze nebraského člověka podobného opici utkvěla v mysli mnoha dětí jako nezvratná skutečnost.

Nová lidská rasa: Člověk nebraský?

Roku 1925 pomohl evoluční teorii prorazit proces v Daytonu v americkém státe Tennessee. Učitel základní školy John Scopes stanul před soudem, protože své žáky učil evolucionistické nauce. Na stranu obžalovaného hlasatele evoluce se postavila řada vědců, v čele s profesorem H. H. Newmanem z chicagské univerzity. Jako důkaz evoluční teorie předložil tento učenec tehdejší parádní kousek evolucionistů: nebraského člověka. Tato lidská rasa žila údajně před milionem let v Nebrasce.

V čem spočívá vědecký důkaz o existenci nebraského člověka?

Fosilní pozůstatky tohoto pračlověka nalezl v roce 1922 muž jménem Harold Cook, avšak co vlastně našel? Nic víc než jediný zub! Ten zkoumali nejslavnější vědci a odhadli jeho stáří na milion let. V následující době vznikla o této prastaré rase rozsáhlá literatura. Illustrated London News vyslal do Ameriky reportéra, jenž měl shromáždit o nově objevené lidské rase veškeré údaje. Potom vyšel v tomto časopise článek s rekonstrukcí jedinců nebraského člověka. Vzhled byl celý rekonstruován na základě jednoho jediného zubu, píše Zillmer.

Reklama

Z prasečího zubu lidský

Rozhořely se hlubokomyslné vědecké debaty, v nichž někteří vědci připisovali zub druhu Pithecantropus erectus (Homo erectus), zatímco jiní tvrdili, že je bližší typu moderního člověka. V roce 1927 však byly objeveny další části kostry a tu se ukázalo, že zuby nepatří žádnému nebraskému člověku, ale Prosthennopsu, vymřelému druhu amerického divokého prasete. Kolosální omyl přiznal v článku publikovaném v časopise Science profesor dr. William K. Gregory.

Z ostudy sláva

Podle Zillmera byly všechny obrázky nebraského člověka a jeho čeledi pak spěšně odstraněny z evolucionistické literatury i z muzeí. Avšak v senzačním soudním procesu pomohl prasečí zub v očích světové veřejnosti prorazit a zvítězit v Americe, jak bylo možné vidět ve filmu Inherit the Wind (u nás uváděn pod názvem Kdo seje vítr).

Reklama
Zdroje článku:
owlcation.com, ZILLMER, Hans-Joachim. Evoluce - podvod století: neandrtálci a další podvrhy lidských dějin, potlačovaná fakta, zakázané důkazy. V Praze: Knižní klub, 2006. Záhady (Euromedia Group - Knižní klub). ISBN 80-242-1731-7.
Reklama