Italský Milán nejdřív předběhl Řím a nyní starosta zakázal prodej ikonické zmrzliny

Italský Milán nejdřív předběhl Řím a nyní starosta zakázal prodej ikonické zmrzliny

Foto: tinx / Depositphotos

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

„Šílenství: milánský starosta vyhlásil válku zmrzlině", tak zněl titulek deníku Il Giornale, který informoval o nových pravidlech, jež budou platit mimo jiné v oblíbené milánské čtvrti Navigli. Jedná se o jednu z oblíbených městských promenád, kde se v noci před bary a hospodami schází mnoho mladých lidí.

Navigli je oblíbené místo k setkávání lidí, jsou zde ateliéry umělců, originální obchody, romantické bary, bleší trhy a konají se tu letní koncerty, uvádí aktuální zprávu server Kleine Zeitung.

Nerušit, spíme

Vedení města Milán vyhlásilo válku rušení nočního klidu a zakázalo prodej potravin a nápojů po půlnoci. Proč musela přijít taková silná restrikce? Od 17. května do 4. listopadu bude v určitých známých nočních čtvrtích zakázáno prodávat po půlnoci nápoje nebo jídlo s sebou. Týká se to i zmrzliny. Město tak chce zabránit tomu, aby návštěvníci hospod rušili noční klid. Opatření vyvolává protesty.

Administrativa severoitalského města vedená Beppem Salou vyhlásila toto nařízení s cílem najít rovnováhu mezi zábavou, klidem, zdravím obyvatel a „svobodným“ obchodem.

Město Milán vyhlašuje válku příliš divokému nočnímu životu.

Podle nových nařízení musí restaurace s venkovními stoly zavřít nejpozději v 00.30 hodin. O víkendech a svátcích bude otevírací doba prodloužena až do 1.30 hodin. Pouliční stánky musí podle nového nařízení zavřít nejpozději ve 20.00 hodin. Tím se má zabránit hromadění lidí v nočních hodinách.

Protest proti novým zákazům

Majitelé podniků jsou již na válečné stezce, protože se obávají, že nové restriktivní předpisy povedou ke ztrátě zákazníků. Tvrdí také, že opatření ve skutečnosti nepomohou chránit noční klid sousedů. Své obavy chtějí nyní předložit obecnímu úřadu. Nařízení ještě nebylo podepsáno představiteli města, neboť se čeká na případné připomínky, které by zúčastněné strany měly zaslat do 3. května. Rýsuje se však velká bitva. 

Milán předběhl věčný Řím

Město Milán, kdysi známé spíše jako šedá průmyslová metropole, zažívá již delší dobu turistický boom. Metropole s 1,5 milionem obyvatel boduje svou vitalitou jako italské hlavní město módy, životního stylu a financí. Věčný „souboj popularity“ metropole Říma s Milánem vyhrává v současnosti mezi cestovateli právě druhé italské největší město a centrum Lombardie.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama