Kvíz: Jste hokejový guru nebo pouhý amatér? Rozpoznáte zlaté hokejisty z Nagana 1998?

Kvíz: Jste hokejový guru nebo pouhý amatér? Rozpoznáte zlaté hokejisty z Nagana 1998?

Foto: kuremo / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Nagano 1998. To jsou pro Čechy nezapomenutelné olympijské hry, kdy český tým dokázal ve finále zvítězit nad Ruskem 1:0. Vzpomenete si ale na hráče této zlaté olympiády?

NHL si dalo kvůli olympiádě přestávku

Olympijské hry konající se v japonském Naganu od začátku nevypadaly, především kvůli počasí, příliš přívětivě. Přesto ale nakonec přinesly úspěch nejednomu sportovci. V Naganu se poprvé představilo hned několik sportů. A sice curling, ženský lední hokej a snowboarding. Největší zájem byl však o lední hokej. A to především proto, že se jednalo o jednu z mála olympiád, při které bylo přerušeno NHL. Během olympiády se tak představily ty největší hokejové hvězdy

Ve dvou japonských halách, The Big Hat a Aqua Wing Arena, současně probíhal jak ženský, tak i mužský lední hokej. Poprvé se olympiády mohli účastnit i hráči z NHL, která si během této olympijských her dala přestávku. Vítězství českého týmu bylo o to cennější. Vítězná tečka pak byla oslazena také tím, že český tým dokázal vyhrát nad Ruskem. Jako by se tak českému národu, alespoň částečně, dostalo zadostiučinění.

Jágr a Hašek byli tahouny týmu

Vítězný tým sestavoval hlavní trenér Ivan Hlinka. Ten na olympiádu povolal 11 hokejistů z NHL, 8 z české extraligy a další čtyři hráče hrající za jiné státy. Na olympijských hrách se poprvé představil Milan Hejduk. Kapitánskou pásku obdržel Vladimír Růžička. Nejsilnější dvojkou celého týmu pak byli Jaromír Jágr spolu s Dominikem Haškem.

Úspěch na olympiádě roku 1998 snad nikdo nečekal. Čeští hokejisté zařídili svému národu nezapomenutelný zážitek. Nezapomněli jste na to, jak se jmenují jednotliví hokejisté? Dokážete je poznat podle fotografií?

 

Reklama
Zdroje článku:
Reklama