Kvíz: Poznáte hokejisty podle fotky? Přiřaďte správné jméno k fotografii

Kvíz: Poznáte hokejisty podle fotky? Přiřaďte správné jméno k fotografii

Foto: Eugene Onischenko / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Lední hokej je populárním sportem, který se hraje téměř po celém světě. Kromě toho, že má velká spousta států svou vlastní hokejovou ligu, pravidelně se pořádá také mistrovství světa či olympijské hry. Poznáte podle fotky nejúspěšnější světové hráče? 

O Stanley Cup bojují nejlepší kluby USA i Kanady 

Za nejprestižnější hokejovou soutěž je bez pochyb považována NHL. Národní hokejová liga je profesionální soutěží, která dává dohromady ty nejlepší kluby z celých Spojených států amerických a Kanady. 32 nejlepších klubů se každoročně snaží získat tu nejvyšší trofej, Stanley Cup. O tento titul se, s krátkými přestávkami, bojuje již více než sto let. Vůbec první sezóna byla zahájena v roce 1917.

Na ledě se objevují české i zahraniční hvězdy

Od té doby se v NHL objevil nejeden skvělý hráč. Mezi české hráče bezpochyby patří Jaromír Jágr nebo gólman Dominik Hašek. Právě Jaromír Jágr si i po ukončení kariéry drží čtvrté místo v žebříčku nejproduktivnějších hráčů NHL. Během své zámořské kariéry odehrál 1733 zápasů, při kterých dokázal získat 1921 bodů. I přesto, že jeho profesionální kariéra v NHL skončila již před několika lety, stále je jako hráč s číslem 68 považován za jednoho z nejúspěšnějších na světě.

Mezi další Čechy, kteří byli velmi produktivní a úspěšní v NHL patří také Patrik Eliáš, Jakub Voráček, Milan Hejduk nebo třeba David Krejčí. V NHL se ale objevila i nejedna zahraniční hvězda. V žebříčku bodování je aktuálně na prvním místě Kanaďan Wayne Gretzky. V těsném závěsu za ním je pak Alexandr Ovečkin. Ten je znám svou poněkud tvrdší hrou, při které zažil nejeden konflikt s českou hvězdou Jágrem.

Nejenom v NHL, ale i v dalších hokejových ligách se najde nespočet hokejových hvězd, které stojí za zmínkou. Dokážete jim přiřadit jména podle fotografií?

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama