Od Aše po Znojmo: Všeobecné znalosti o českých městech a regionech v našem kvízu

Od Aše po Znojmo: Všeobecné znalosti o českých městech a regionech v našem kvízu

Foto: hlavkom / Depositphotos

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Česká republika je nazývána srdcem Evropy, kvůli své zeměpisné poloze. A Česká republika disponuje mnoha krásnými českými městy a regiony. Lze nalézt zajímavosti od Aše až po Znojmo.

Město AŠ

Je centrem nejzápadnější končiny Čech, ze tří stran obklopené Německem. Během 19. století se Aš stala významným průmyslovým městem s textilními továrnami.

Beroun

Víte, odkud pochází název města? Od italské Verony. Již v pravěku při soutoku Berounky a Litavky stávaly dvě osady – Brod a Závodí. Ve 13. století vznikla nová ves Beroun. Tato ves byla povýšena na královské město. O to se zasloužil Václav II. V Berouně se rozvíjelo soukenictví, tkalcovství, punčochářství a hrnčířství.

Pec pod Sněžkou

Je město vyhledávané turisty. Milovníci zimních sportů si zde přijdou na své, protože jsou tady dobré podmínky pro sjezdové lyžování i pro běžkaře. Pro milovníky turistiky je zde přívětivé prostředí i v létě nebo na jaře i na podzim, jelikož je tato oblast protkaná různě náročnými turistickými stezkami. Člověk tu může naplánovat výlety po okolí a kochat se krásou přírody. Sněžka je naše nejvyšší hora.

Město Znojmo

Krásné město na strmém ostrohu nad levým břehem Dyje. Ve Znojmě stále naleznete starobylý ráz s velkým počtem památek. Město bylo vyhlášeno městskou památkovou rezervací. Ve Znojmě stojí za návštěvu krásný zámek. Vstupní sál zdobí fresková výzdoba od M. Fiséého. V expozici naleznete artikly připomínající historický vývoj města od pravěku do konce 19. století.

Znojemské podzemí

Podzemí je unikátní památkou, do kterého vstupujeme z náměstí Slepičí trh. Chodby v podzemí připomínají labyrint. Víte, že má délku více než 26 km? Chodby původně sloužily k uskladnění potravin, piva a vína. Při hrozícím nebezpečí se podzemí využívá jako úkryt.

Reklama

Ověřte si své znalosti o českých městech a regionech v kvízu.

Doufáme, že jste se u kvízu pobavili a můžete se inspirovat výletem do některého krásného českého města.

Reklama
Zdroje článku:
berounsko.net, znojemskabeseda.cz, DAVID, Petr, SOUKUP, Vladimír. 1999. 999 turistických zajímavostí v České republiky
Reklama