Superpotravina z Japonska

Superpotravina z Japonska

Foto: Kaiskynet Studio / Shutterstock

Aktualizováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Chcete objevit superpostavinu, která vám dá vše a ještě něco navíc? Zelený čaj Matcha je více než jen superpotravina. Je to elektrárna antioxidantů, která poskytuje energii, zvyšuje metabolismus , optimalizuje imunitu a napomáhá k lepšímu soustředění.

Tento pestrobarevný prášek se stal symbolem zdraví. Pochází z Japonska, kde je popíjen již po stovky let a dokonce budhističtí mniši jej používali, aby jim pomohl při koncentraci a meditacích. Vždy se vědělo, že zelený čaj je pro nás dobrý, ale zjistilo se, že jeden šálek Matcha se rovná deseti šálkům klasického zeleného čaje. Pomůže vám při hubnutí, udrží vás zdravé, budete se cítit energičtější a produktivnější, než jste si dokázali představit. Matcha si určitě zaslouží místo ve vašem jídelníčku.

V čem je tedy tak speciální?

Začněme tím, jak matche přidat do jídelníčku trochu zábavnější formou.

- uvařte si matche latte
- přisypejte si prášek do ranního jogurtu či müsli
- při použití shakeru máte skvělý studený nápoj. Přidejte citron nebo pomeranč a energii máte až do večera
- udělejte si klasický čaj s medem
- v neposlední řadě se dá Matcha tea využít při přípravě skvělých sladkostí, palačinek, perníčků či čokolády

Lepší než káva

Mnoho lidí, kteří špatně snášejí kofein se obrací právě k Matcha tea, protože po něm nepřichází nechvalné stimulující chvění, které se může dostavit při pití kávy. Antioxidanty pomáhají regulovat hladinu cukru v krvi pomalým uvolňováním energie.

Reklama

Spousta antioxidantů

Díky tomu, že se Matcha pěstuje ve stínu, jsou lístky bohaté na obsah chlorofylu. Matcha se podává jako prášek a máte tedy přísun k celým lístkům a šanci tak získat veškerou výživovou hodnotu. Je tedy velice vhodná proti stárnutí buněk.

Pomocník při hubnutí

Matcha doslova nastartuje váš metabolismus a hubnutí půjde jedna radost.

Detox

Chlorofyl obsažený v lístkách pomůže vašemu tělu při vylučování škodlivých látek a toxinů a obnovuje rovnováhu PH a pomáhá tvořit zdravou krev.

Udržujte klid

Matcha je též bohatá na aminokyselinu L-THEANIN. Díky tomu pomáhá podporovat klid a pohodu a zároveň zlepšuje bdělost. Je známo, že pomáhá snižovat úzkost a stres snížením stresových hormonů, snížením krevního tlaku a zklidněním srdeční funkce.

Pomáhá v boji proti rakovině

Účinky čaje a katechinů na snížení oxidačního poškození buněk se jeví jako krok správným směrem při prevenci rakoviny, tak při boji s ní.

A aby toho nebylo málo, pomáhá se soustředěním, posiluje imunitu a je to zkrátka všestranný zelený zázrak, který navíc skvěle chutná.

Reklama
Zdroj článku:
sofeminine.co.uk
Reklama