Může pití vody s citronem opravdu pomoc zhubnout?

Může pití vody s citronem opravdu pomoc zhubnout?

Foto: New Africa / Shutterstock

Aktualizováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Není po ránu nic tak pěkného, jako horký šálek s citronem? Zní to divně, ale mnoho "wellness odborníků" věří, že sklenice citronové vody nastartuje váš metabolismus a podpoří hubnutí.

Zatímco tvrzení není nutně nebezpečné (je to přece jen citronová voda), zní to příliš dobře, aby to byla pravda. Dva registrovaní dietologové sledovali celý trend vody s citronem na hubnutí.

Tak mi řekněte: Může vám citrónová voda pomoci zhubnout?

"Horká voda s citronem sama o sobě nezpůsobuje žádné skutečné hubnutí," říká Alissa Rumseyová, R.D., mluvčí Akademie výživy a dietetiky.

Nicméně, pokud tento nápoj nahrazuje nápoj, který má více kalorií, jako je káva s cukrem nebo ovocná šťáva, pak vám může pomoci zhubnout, dodává.

Další způsob, jak citronová voda může nepřímo pomoci hubnutí? Podle Brigitte Zeitlin, RD, majitelky BZ Nutrition, obecně pití více vody dobře udržuje hydrataci po celý den.

"Naše těla interpretují žízeň jako hlad, takže pokud nemáte dostatek vody, můžete si myslet, že máte hlad a dát si další svačinu, i když ve skutečnosti máte jen žízeň," říká Zeitlin. "Zůstat hydratovaný po celý den pomáhá omezit jakékoli zbytečné svačiny, které vám mohou přidat nějaká ty kila." Citrónový trik může skutečně pomoci lidem, kteří nemají rádi chuť vody pít více, ale můžete také zlepšit chuť přidáním pomeranče nebo limetky do vody.

Reklama

Jedna věc, kterou je třeba mít na paměti, je, že citrony (a citrusové plody obecně) jsou kyselé, takže pokud se vyhýbáte kyselým potravinám pro pálení žáhy nebo z jakéhokoli jiného důvodu, budete chtít pít vodu bez citronů, říká Zeitlin.

Pokud se vyhýbáte citronům, protože si myslíte, že budou ničit zubní sklovinu, nemusíte se toho obávat, pokud do vody přidáte jen kousíček. Pokud se ale obáváte o svůj perleťově bílý chrup, pokračujte a opláchněte si ústa po pití citronové vody a před čištěním počkejte.

Sečteno podtrženo: Po přidání citronu do vody, bude chuť vaší vody obohacena o citron a možná jí budete pít trochu víc. Ale k hubnutí to přímo nepovede.

Reklama
Zdroj článku:
womenshealthmag.com
Reklama