KVÍZ: Znáte jídla, které můžete ochutnat v cizině

KVÍZ: Znáte jídla, které můžete ochutnat v cizině

Foto: Foxys Forest Manufacture / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Při cestování chceme většinou stihnout navštívit co nejvíce památek. Nejinak je tomu i s jídlem. Většina z nás ráda ochutnává nové pokrmy. Víte ale, jaké je typické jídlo třeba pro Maďarsko?

A nemusíme chodit ani tak daleko. Stačí se podívat za hranice naší země. Třeba v Německu je velmi oblíbeným například řízek. Pokrm podobný řízku ale mají také v Polsku. Zde se často podávají kotlety schabowy. Jedná se o kotletu z vepře, která je upravována jako řízek. Typickými jsou i masové závitky známé pod názvem zrazy.

Pokud se i vy letos hodláte ohřát v Řecku, pak byste rozhodně měli vyzkoušet i tradiční řecká jídla. Mezi takové patří například gyros nebo tzatziki. Lehký jogurtový salát s čerstvými okurkami jistě zaujme i toho, kdo zelenině příliš neholduje. Pochutnat si pak můžete také na musace. Ta je tradičním zapékaným pokrmem Balkánu a zemí Blízkého východu.

To v Itálii si zase můžete pochutnat na různých plodech moře v kombinaci s domácími těstovinami nebo špagetami. Základem jejich kuchyně jsou také pizzy s tradičním italským těstem. Pokud se posuneme ještě o něco dál, dostaneme se do Španělska. Pro něj jsou typické například různé tortilly plněné masem nebo paella. Tradiční španělské jídlo připravované na velké pánvi. Podává se například jako kombinace rýže s mořskými plody.

Každá ze zemí světa má svůj tradiční jazyk, kulturu, ale také jídlo. Pojďte s námi vyzkoušet, zda uhodnete tradiční pokrmy jednotlivých zemí. Některé z nich jste již možná ochutnali, jiné na vás teprve na dovolené čekají.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama