Restaurace, kde se pravděpodobně nenajíte: Grotta Palazzese, Bari, Itálie. Víte proč?

Restaurace, kde se pravděpodobně nenajíte: Grotta Palazzese, Bari, Itálie. Víte proč?

Foto: Aniczkania/ Shutterstock

Aktualizováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Na naší planetě existuje množství míst, které byste měli za život navštívit nebo se o to alespoň pokusit. Totéž platí o jídle. Vždyť známe tolik pokrmů, druhů kuchyní a národních jídel. Je to až hřích, něco z toho nezkusit. Některé restaurace vás však nezaujmou pouze jídelníčkem, ale i okouzlujícím místem, ve kterém se nacházejí.

A to někdy až tak, že jídlo odsunete na vedlejší kolej. Našli jsme pro vás ty nejlepší světové restaurace, kde při pohledu na ně zapomenete, že jste vůbec měli hlad. Nevěříte? Dnes si představíme první, která je součástí hotelového resortu Hotel Grotta Palazzese Polignano a Mare:

Grotta Palazzese Hotel se nachází v historickém centru Polignano a Mare, v jihovýchodním italském regionu Apulie (italsky Puglia) na malebném útesu s výhledem na moře. Uvnitř útesu je slavná jeskyně Grotta Palazzese, která je sídlem stejnojmenné restaurace patřící mezi 10 nejexkluzivnějších venkovních restaurací na světě.

Restaurace zn. Příroda, historie, romantika

Jak se asi večeří v přírodní jeskyni? My jsme to zjistili. Kdysi se na tomto skvostném místě konaly různé plesy a hostiny. Dnes tato "hala" o průměru 300 metrů slouží jako vychytaná italská restaurace.

Od roku 1780 se v Grottě konaly bankety a snové večírky. Od té doby se sen nikdy nezastavil a okouzluje nadále.

Restaurace Grotta Palazzese – Palácová jeskyně - je mezinárodně uznávaná, o čemž svědčí řada recenzí nejvlivnějších časopisů a blogů po celém světě.

Díky zvláštnosti místa a dokonalé kuchyni je restaurace Grotta Palazzese zmiňována jako jedno z nejkrásnějších míst na světě, což může být nepřehlédnutelná zastávka pro každého, kdo chce zažít jedinečné a nezapomenutelné pocity z tohoto krásného místa.

Reklama

Terasa

Na terase se může usadit až 150 lidí, a to na místě, které - i když je venku - je chráněno klenbou jeskyně. Na jedné straně je vyhlídka na moře s nádherným výhledem na pobřežní krajinu a mořský obzor, na druhé straně pohled směrem k větší jeskyni, která se skládá ze dvou jeskyní různých velikostí.

Kde se sny stávají luxusním hotelem

Nemovitost renovovaná s vytříbeným a elegantním vkusem má 15 pokojů visutých nad mořem v plné harmonii s nejmodernějšími technologickými systémy.

Suite 251

Toto exkluzivní apartmá hotelu Grotta Palazzese poskytuje ze své nádherné soukromé terasy v elegantním provedení jedinečný a dechberoucí výhled na modř moře, která se stýká s oblohou, aby očarovala, potěšila a ohromila nadšené hosty.

Apartmá nabízí kromě nejluxusnějšího vybavení detaily jako je např. exkluzivní povlečení a prádlo, bio krb, 77-palcový Smart Sony TV Bravia a nejpokročilejší systém domácí automatizace.

Velmi luxusní koupelna se stěnami pokrytými drahým mramorem nabízí tureckou lázeň s výhledem na moře přes prosklenou stěnu, vodovodní baterie s lapis lazuli (hornina, drahý kámen, který byl ceněný již od starověku pro svoji výraznou modrou barvu – pozn. autora) a luxusní toaletní sada značky Hermes.

O nábytek a čalounění se výhradně pro hotel Grotta Palazzese postarali ti nejlepší řemeslníci.

Pláž

Hotel Grotta Palazzese má k dispozici soukromou pláž z velmi jemného písku v nádherné zátoce v Polignanu.  

Za pláží se nachází bujný borový les a přirozená vegetace zasazená mezi kameny obklopují zátoku a mezi přírodními jeskyněmi, které charakterizují nádherný jihoitalský region Apulie.

Místo, kde můžete prožít nezapomenutelné chvíle v úplném klidu obklopeni přírodou, na pláži oceněné Modrou vlajkou, která potvrzuje vysokou kvalitu mořské vody, životního prostředí a turistických zařízení.

Křišťálově čisté moře, nedotčená příroda, pohodlné koupání a slunění plus soukromé šatny je možné si užít k nerušené relaxaci, regeneraci těla a mysli.

Pláž se nachází nedaleko hotelu Grotta Palazzese a lze se k ní dostat kyvadlovou dopravou.

Reklama
Reklama