Je vám 40+ a váháte, zda začít s golfem? „To nejlepší rozhodnutí“, tvrdí ti, kteří už začali

Je vám 40+ a váháte, zda začít s golfem? „To nejlepší rozhodnutí“, tvrdí ti, kteří už začali

Foto: Shutterstock

Aktualizováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Na dotazovacím fóru Quora padla otázka: Je ve 40 pozdě začít rekreačně s golfem? S odpověďmi přišlo hned několik – již golfistů, kteří právě v tomto věku vstoupili poprvé na green a vzali do ruky golfovou hůl. Pár z nich vybíráme:

Tim

„Jasně, začněte! Mnoho členů místního golfového klubu začalo hrát ve svých 40 letech a stali se velmi zdatnými hráči. Golf je sport, který si mohou užít hráči jakéhokoli věku, a systém handicapu znamená, že můžete hrát závodně, pokud si to přejete, i jako relativní začátečník.

Počáteční křivka učení může být docela strmá, ale mnoho golfových klubů nabízí balíčky pro nové golfisty, které zahrnují individuální nebo skupinové koučování a organizují soutěže speciálně pro ně.

S golfem je spojena také silná sociální stránka a na svých cestách jsem díky sportu získal mnoho přátel z celého světa.“

Denis

„Myslím, že je to ideální věk pro zahájení nového koníčku. Ve 40 letech máte čas, temperament a nemusíte počítat každou korunu. V tomto bodě svého života byste měli pochopit, co je potřeba, abyste se naučili novou dovednost nebo techniku. Pravidelně hraji s chlápkem, který se začal věnovat golfu, když přestal pracovat jako učitel v 70 letech. Zlepšuje hru a většinou hraje hřiště pod 90. Stále má některé špatné návyky a nechápe všechny nuance hry a etikety, ale hrajeme, abychom byli s přáteli.“

Reklama

Craig

„Moje zesnulá babička začala hrát golf kolem čtyřicítky. V 50 hrávala na amatérských turnajích. Na pamětní desce klubu, kterého byli i s mým dědečkem členy, je několikrát její jméno jako šampionky mistrovství dámského klubu. Za celý svůj život trefila asi 12 holes-in-one (po odpalu rovnou do jamky, pozn. autora). Často také na svém domácím kurzu dávala dětem bezplatné lekce (mně dávala ty první lekce). Takže bych řekl, že čtyřicítka není příliš moc, abyste začali hrát golf.“

Len

„Golf může být velmi relaxační událostí bez ohledu na váš věk, pokud jste fyzicky zdatní a dostatečně zdraví, abyste se mohli zúčastnit. Hraji od 10 let a teď mi je 77. Moje hra není tak dobrá, jako když mi bylo čtyřicet nebo padesát, ale stále mě baví pobývat venku a ta výzva. Jen neočekávejte, že budete hrát jako profík, protože většina lidí začne mizet kolem 45. roku, kromě nestárnoucího Bernharda Langera (63letý německý profesionální golfista, pozn. autora).“

Ben

Ve skutečnosti máte výraznou výhodu oproti většině 40letých kluků, kteří hrají roky. Chybí vám roky a roky, kdy jste do své svalové paměti zapletli špatnou mechaniku. Jste v podstatě prázdná tabule! Pokud byste si rádi užívali golf jako koníček,(…) řiďte se radami kvalifikovaného učitele.

Dobrá hra a dobrá výuka jsou dvě různé sady dovedností. To mějte na paměti, že když vám někdo, kdo se vám zdá dobrý hráč, poradí. Dobří učitelé nenabízejí nevyžádané rady příliš často. Ignorujte všechny radílky kromě svého instruktora a získáte lepší výsledky.

Jediná věc, kterou mohou vaši kamarádi nabídnout, pokud jde o užitečné rady, se týká etikety a toho, jak se pohybovat po hřišti. (…) Golfová výuka, stejně jako lékařská pomoc, je nejužitečnější, pokud je přizpůsobena konkrétní osobě. (…) Jděte do toho, golf si zamilujete!

Reklama
Zdroj článku:
quora.com
Reklama