Porovnejte v našem kvízu síly se žáky 7. třídy. Zjistěte, jak by vám to ve škole šlo

Porovnejte v našem kvízu síly se žáky 7. třídy. Zjistěte, jak by vám to ve škole šlo

Foto: Prostock-studio / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

V 7. třídě je dítěti okolo třinácti let. Už v tu dobu zná mnoho informací. Poměřte si síly se sedmáky v našem testu. Uvidíte, jak na tom jste s jejich učivem.

Doba ledová proběhla v historii Země hned několikrát

V sedmé třídě se žáci v dějepise dozvídají poměrně dost informací například o době ledové. Ta je obdobím v historii planety Země, které probíhalo před více než 1,64 miliony let. Zajímavostí je, že během historie planety Země nedošlo k době ledové pouze jednou. Prokázány jsou doby ledové probíhající v době proterozoiku, permu, kenozoiku nebo prekambriu. Ve všech zeměpisných šířkách se doba ledová projevovala především vznikem polárních oblastí s ledovými příkrovy. Samozřejmostí byly také mořské a horské ledovce. Typickými zvířaty prohánějícími se zmrzlou krajinou byl kromě mamuta také nosorožec nebo dnes již vyhynulý šavlozubý tygr.

V přírodopise se učí o různých druzích rostlin

Kromě poznávacích dovedností se žáci učí také o nahosemenných rostlinách. Mezi ně patří cykasy, jinany a jehličnany. Jejich poznávacím prvkem je způsob rozmnožování. Rozmnožují se semeny, která můžeme najít volně uložená na šupinách šišek. Mezi klasické nahosemenné dřeviny patří například jinan dvoulaločný, borovice lesní nebo tis červený. Právě ten je jednou z dřevin, která je prudce jedovatá. I přesto, že je jedovatým stromem či keřem, jeho dřevo je hojně využíváno například na výrobu luků. Plod tisu, kterým je tisinka, je jedinou částí, která není jedovatá.

 

Reklama
Reklama