Vyzkoušejte, zda zvládnete učivo pro základní školy

Vyzkoušejte, zda zvládnete učivo pro základní školy

Foto: PantherMediaSeller / Depositphotos

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Základní školou prošel každý dospělý člověk. Některé informace nám samozřejmě utkvěly v paměti. Jiné se ale vlivem času vypařily jako pára nad hrncem. Jak obstojíte v testu pro základní školy vy? 

Základní školní docházka je pro všechny děti povinná od věku 6 až 7 let. Kořeny základních škol sahají až do 11. století. Významnějším obdobím pro základní vzdělávání se ale stal rok 1774, kdy Marie Terezie zavedla všeobecnou vzdělávací povinnost. Do tohoto období také sahá vznik letních prázdnin, které dnešní děti tolik milují. Dnes si školáci v létě užívají vodu, slunce a hraní nejrůznějších her. Za dob Marie Terezie byli školáci od školních povinností ale osvobozeni proto, aby mohli pomáhat rodině na polích. 

V průběhu let se také měnila doba studia na základní škole. Jednu dobu navštěvovali žáci školu pouze osm let. V jiném období naopak let deset. Od roku 1990 trvá povinná školní docházka devět let. 

Stále častěji dochází také k integraci žáků se speciálními potřebami do běžných škol a tříd. K hladkému průběhu jim mají dopomoci asistenti, kteří potřebným žákům věnují pozornost a čas. Díky tomu mohou i žáci se sníženým intelektem úspěšně dokončit základní školu a zároveň se jim zvyšují šance pro další studium. Velkým benefitem je samozřejmě také to, že nejsou vyčleněni tak moc ze společnosti, jako tomu bylo při fungování zvláštních a speciálních škol. 

Cílem základních škol je osvojení základních dovedností, jako je čtení, psaní a počítání. Kromě toho ale má žákům rozšířit znalosti v oblasti historie, rostlin, zvířat, fyziky, chemie a mnohých dalších oblastí. 

Myslíte si, že základní škola je hračka a její učivo zvládáte takzvaně levou zadní? Pojďme se společně podívat, jestli tomu tak opravdu je. Pravdu pomůže odhalit náš kvíz.

Náš kvíz máte za sebou. Znali jste všechny odpovědi bez váhání, nebo vám některé otázky daly přece jen zabrat? Pokud jste zjistili drobné nedostatky ve znalostech učiva základní školy, nemusíte truchlit. V dnešní době je mnoho zdrojů, které vám pomohou tyto informace doplnit.

Reklama
Zdroj článku:
Reklama