Kvíz: Vyzkoušejte si, jak moc náročné je pro vás učivo 2. stupně základní školy

Kvíz: Vyzkoušejte si, jak moc náročné je pro vás učivo 2. stupně základní školy

Foto: monkeybusiness / Depositphotos

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Učivo druhého stupně základní školy již dává zabrat spoustě žáků. Vyzkoušejte si v našem kvízu, jak byste dopadli u zkoušek z různých předmětů. Osvěžíte si učivo přírodopisu, češtiny, matematiky nebo třeba fyziky.

Porucha příjmu potravy postihuje dívky i chlapce jakéhokoliv věku

Žáci na druhém stupni se nejenom v biologii či přírodopise zabývají otázkou fungování lidského těla. Probírané je také téma anorexie. Žáci jsou nejenom informováni o průběhu této nemoci, je s nimi možné probírat také to, jak se k člověku s tímto onemocněním můžeme chovat.

Anorexie již po dlouhá léta není záležitostí pouze dívek či žen, ale také mužského pohlaví. Navíc jí trpí i lidé různého věku. Pokud se člověk setká s člověkem, který pravděpodobně anorexií trpí, je nutné s ním jednat velmi opatrně. Pokud si nevíte rady, jak s takovýmto člověkem komunikovat a jednat, je vhodné kontaktovat přímo odborníka na poruchy příjmu potravy či psychologa. Samozřejmě je možné využít také různé linky důvěry. Ty jsou anonymní. Nikdy se tak nikdo nedozví, že na tuto linku člověk volal a probíral své problémy a trápení.

Správná komunikace s nemocným je klíčová

Pokud má na nemoc podezření dítě, pak je vhodné promluvit si s jakýmkoliv dospělým. Tím může být například učitel ve škole či rodič. Člověk s anorexií má zpravidla velmi špatnou psychiku, zároveň před okolím i před sebou samým jakýkoliv problém s poruchou příjmu potravy naprosto odmítá. Je tak nutné si opravdu dobře promyslet, jak s nemocným komunikovat, aby se nestáhl, a jeho problém se tak ještě více nezhoršil.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama