Kvíz školních znalostí 2. stupně základní školy: Zvládnete to lépe než žáci? Měli byste!

Kvíz školních znalostí 2. stupně základní školy: Zvládnete to lépe než žáci? Měli byste!

Foto: Monkey Business Images / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Druhý stupeň základní školy. Každému se vybaví jiné vzpomínky. Kouření na záchodcích, trapas v jídelně, šílená úča na fyziku nebo krásná Dominika ze druhé lavice s dlouhýma nohama. Možná také příšerné slovní úlohy v matice, nad kterými zůstával rozum stát.

Druhý stupeň základní školy se od prvního celkem liší. Učitelé se při výuce střídají, tempo výuky zrychluje, přibylo těžších předmětů a ke všemu všechny děti v tomto období bojují se záludnostmi dospívání.  Náhle se ze dvojek a trojek na vysvědčení mohou stát i čtyřky. Nejnadanější děti odcházejí na osmiletá a šestiletá gymnázia a na začátku deváté třídy už musí být každý rozhodnutý, na jakou střední školu nebo učiliště půjde.

Pokud jste už rodiči nebo prarodiči, může se vám zdát, že dnes to mají děti lehčí, než jste to měli vy. Mají internetové zdroje, navíc ani nemusí všechno znát z hlavy, ale stačí si informace vyhledat na internetu. Svět internetu je ovšem trochu zrádný, ne všechny informace, které se zde šíří se zakládají na pravdě a mnohdy je složité odfiltrovat „zrno od plev“. Nejlepší znalost je jednou provždy ta, kterou máme v hlavě. Vzdělání je pro každého opravdu důležité a z velké části na něm stojí i profesní úspěšnost. Pokud se vašemu potomkovi ve škole nedaří, podpořte ho, pomozte mu. Zajímejte se o jeho problémy, zkuste je pochopit. Nezvládá složitější matematiku? Ale ta bude třeba i dále, na střední škole i učilišti. Zajistěte synovi nebo dceři doučování, ať dožene spolužáky, a nedovolte, aby mu problémy přerostly přes hlavu. Děti jsou v tomto věku velice citlivé a vnímavé. Nenechte je trápit, nemají to snadné.

Jak obtížné mají žáci druhého stupně učivo, zjistíte v našem testu. Možná se nestačíte divit, co všechno by měli znát a umět.

 

Reklama
Reklama