Video virál ze zoo: Ohrožený levhart si hraje s holčičkou a jejím plyšákem

Video virál ze zoo: Ohrožený levhart si hraje s holčičkou a jejím plyšákem

Foto: madcat13shumbrat / Shutterstock

Aktualizováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Velkým hitem internetu se opět stala provázanost lidského a zvířecího světa. V minulém článku jsme ukázali gorilí a lidskou matku http://Video virál ze ZOO: Lidská a gorilí matka se vzájemně rozněžnily nad svými potomky. Tentokrát je v hlavní roli levhart skvrnitý, malé dítě a jeho plyšová kočička. Roztomilá chvilka se odehrává ve filadelfské zoologické zahradě.

Ohrožený druh šelmy upoutal pozornost internetu poté, co bylo zveřejněno video, jak zvíře spontánně reaguje na plyšovou hračku malé holčičky. Záběry byly sdíleny z účtu Instagramu filadelfské zoo v americkém státě Pensylvánie. V  klipu bylo vidět dítě oděné v růžové mikině, které si hraje s divokou šelmou z druhé strany skleněné stěny výběhu v pavilonu šelem.

https://twitter.com/phillyzoo/status/1393272342873313281?s=20

Levhart mandžuský, také levhart amurský nebo levhart skvrnitý mandžuský, je kriticky ohrožený poddruh levharta skvrnitého. Jedná se o jednu z nejvzácnějších kočkovitých šelem na světě. (wikipedie.org)

Levhart v klipu, který vás pohladí na duši, reaguje na dítě, které přikládá hračku ke sklu. V ten moment levhart z druhé strany stěny předstírá, že se roztomile škádlí nebo jemně pere s kočičkou, škrábe drápy o skleněnou stěnu pokaždé, když dítě znovu přiblíží plyšáka ke stěně. „Je úžasné, jak si přestanou hrát, když dítě oddálí kočičku od skla a potom se obě kočky opět začnou škádlit přes sklo. To je tak rozkošné,“ popsal jeden obdivovatel videa.

Vymírající živočišný druh

Levhart amurský je nejvzácnější na světě, protože ve volné přírodě žije méně než 100 kusů a v zajetí je jich pouze 180, informovala filadelfská zahrada.

Komentující napsali pod virální video desítky pozitivních reakcí s tím, že dítě pravděpodobně „bude biologem přes divoká zvířata“. Jiný řekl: „Podobné interakce jsou důvodem, proč se lidé stávají veterináři a zootechniky.“

Oblíbená zoo

Reklama

Filadelfská zoo patří mezi přední zábavní destinace pro rodiny s dětmi v USA a je jednou z nejvýznamnějších ochranářských organizací vůbec. Pečují o téměř 1300 zvířat, z nichž většina je vzácná a ohrožená. Zahrada každoročně přivítá více než 1,2 milionu návštěvníků, kteří zařízení navštíví, aby pozorovali zvířata a dozvěděli se více o ochraně životního prostředí. 

Vidět a být viděn

Zoo ve Filadelfii má také světově první systém stezek pro pohyb zvířat mezi návštěvníky. Projekt Zoo360 představuje novinku – zvířata se pohybují v sítových koridorech nebo po speciálně obehnaných stezkách mezi lidmi, ve výšce nad jejich hlavami nebo naopak pod nimi, pod mostními chodníky.

https://www.youtube.com/watch?v=Zq4HjpoHxkk

Dále zde naleznete dětskou sekci KidZooU a vzdělávací centrum, kde je právě zachyceno dítě v klipu při hře. Zoo nedávno obnovila provoz po dočasném uzavření kvůli pandemii.  

Reklama
Zdroj článku:
Reklama